Cantitate/Preț
Produs

Fear and Loathing in Las Vegas (Harper Perennial Modern Classics)

De (autor)
Notă Books Express:  5.00 · 2 note - 1 recenzie  
Notă GoodReads:
en Limba Engleză Paperback – 04 Apr 2005
‘We were somewhere around Barstow on the edge of the desert when the drugs began to take hold. I remember saying something like, “I feel a bit lightheaded; maybe you should drive …”’ Hunter S. Thompson is roaring down the desert highway to Las Vegas with his attorney, the Samoan, to find the dark side of the American Dream. Armed with a drug arsenal of stupendous proportions, the duo engage in a surreal succession of chemically enhanced confrontations with casino operators, police officers and assorted Middle Americans. This stylish reissue of Hunter S. Thompson’s iconic masterpiece, a controversial bestseller when it appeared in 1971, features the brilliant Ralph Steadman illustrations of the original. It brings to a new generation the hallucinatory humour and nightmare terror of Hunter S. Thompson’s musings on the collapse of the American Dream.
Citește tot Restrânge
Toate formatele și edițiile
Toate formatele și edițiile Preț Express
Paperback (3) 5706 lei  27-39 zile +1239 lei  7-13 zile
  HarperCollins Publishers – 26 May 2022 5706 lei  27-39 zile +1239 lei  7-13 zile
  HarperCollins Publishers – 04 Apr 2005 5738 lei  27-39 zile +1272 lei  7-13 zile
  KUPERARD (BRAVO LTD) – 29 Jun 2000 8947 lei  27-39 zile +1329 lei  12-19 zile

Din seria Harper Perennial Modern Classics

Preț: 5738 lei

Preț vechi: 6653 lei
-14%

Puncte Express: 86

Preț estimativ în valută:
1104 1168$ 929£

Carte disponibilă

Livrare economică 24 iunie-06 iulie
Livrare express 04-10 iunie pentru 2271 lei

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9780007204496
ISBN-10: 0007204493
Pagini: 240
Dimensiuni: 124 x 195 x 18 mm
Greutate: 0.18 kg
Editura: HarperCollins Publishers
Colecția HarperPerennial
Seria Harper Perennial Modern Classics

Locul publicării: United Kingdom

Recenzii de la cititorii Books Express


Mihai-Alexandru Lascu a dat nota:

O capodopera fenomenala. Hunter S. Thompson a creat o opera eterna prin imaginatia sa dementa. Avem aici o carte de un umor direct, pervers, sublim prin usurinta debitului continuu ce nu plictiseste. Un duo nebun, memorabil: jurnalistul nervos si avocatul sarit de pe fix - rebeli posedati de o singura intrebare: Ce s-a intamplat cu Visul American? Folosind ca pretext observarea unei intreceri cu motociclete, ei pornesc spre orasul pacatelor, teribilul Las Vegas, in cautarea acestui mit descris ca Visul America. Deci, in final, realizam impreuna ca Visul nu a fugit, nu a disparut si nu a fost furat. De fapt, Visul nu a fost abuzat sau corupt de infideli, ci s-a implinit in intregime. Violenta, droguri, halucinatii, crime, nebunie curata, alcool, pariuri, show business si o pofta denaturata pentru extreme periculoase ale caror consecinte v-or avea implicatii terible nu numai pentru fiecare persoana, ci si asupra intregii natiuni. Aceasta este esenta cartii si titlul vorbeste de la sine: Fear & Loathing in Las Vegas. Nu avem de-a face cu o societate primitoare sau cu un oras binevoitor. Fiecare om ajunge in Las Vegas deja desfranat, depravat, stricat cu o moralitate aproape inexistenta - adica adevarata fata a omului deconectat de la natura si de la un motiv constructiv de a trai in care principiile inalte si nu nevoile primitive au prioritate. Intr-o lume in care excesul avid este calitatea suprema, Las Vegas este o Mecca superba al decaderii si obscenitatii nerusinate unde indecenta nu este doar o invitatie, ci o regula de baza daca doresti sa te acomodezi si sa fii acceptat ca un tovaras. Desi absurdul si satira danseaza aproape pe fiecare pagina, adevaratul geniu al lui Thompson se arata pe la sfarsit printr-o subtilitate delicata si o tristete nostalgica prin deplangerea unei ere pe la sfarsitul anilor '60 cand miscarea hippie, poate din cauza unei naivitati copilaresti, credea ca o lume devastata de razboaie si ura irationala putea fi salvata prin pace, dragoste, iubire neconditionata pentru toti. Din pacate, ca toate miscarile credule, a atins un apogeu, zburand spre stele in timp ce aripile de ceara s-au topit, miscarea cazand si murind ca toate celelalte, uitata intr-o groapa comuna cu toti ceilalti Icarus. Eroii nostri sunt si ei doar rezultatul unei generatii avand credinte inalte ce au fost dezamagiti, raniti si alungati pe strazi neprimitoare ca niste leprosi dupa ce gloria boema a expirat, iar finalul in sine, prin reflectiile scriitorului, ne spune tuturor ca dupa ce maretia unui eveniment scade, similar cu efectul unui drog, ne ramane doar realitatea cruda, adevarul de care nu ne putem ascunde - la capatul oricarui tunel poate sa fie o lumina, cu siguranta, dar nimeni nu ne v-a astepta acolo cu bratele deschise si nimeni nu sta de veghe ca noi sa nu ne pierdem in intuneric.

Citește tot Restrânge

Notă biografică

Hunter S. Thompson was born in Louisville, Kentucky in 1937 and died in Colorado in 2005. A full-time writer and journalist, he contributed regularly to a wide variety of publications, but is probably best known for his work as National Affairs correspondent for 'Rolling Stone', in which 'Fear and Loathing in Las Vegas' and 'Fear and Loathing: On the Campaign Trail '72' originally appeared. 'Fear and Loathing in Las Vegas' has been made into a major film, directed by Terry Gilliam and starring Johnny Depp.
Ralph Steadman is one of Britain's best-known cartoonists and illustrators. His books include 'I, Leonardo' and the bestselling illustrated 'Animal Farm'.