Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Sarah J. Maas

Cărți de Sarah J. Maas

Sarah Janet Maas, născută pe 5 martie 1986 este o scriitoare americană fantasy, autoarea seriilor de cărți intitulate „Throne of Glass”, publicate în 2012 și seria „A Court of Thorns and Roses” (Regatul spinilor și al trandafirilor), publicate în 2015. Cea mai nouă lucrare a ei este „Crescent City” (Orașul semilunii). Sarah a vândut peste douăsprezece milioane de exemplare ale cărților sale și a fost tradusă în treizeci și șapte de limbi.

Sarah J. Maas s-a născut în New York City și a crescut în cartierul Upper West Side, Manhattan. Încă din copilărie și în tinerețe îi plăcea să creeze povești bazate pe povestiri sau mituri populare, precum și să scrie fanfiction inspirată de „Sailor Moon” (Serie de cărţi de benzi desenate). O parte din fanfiction-urile sale au fost publicate în „Throne of Glass”.

În anul 2008 Sarah Maas a absolvit magna cum laude la Hamilton College din Clinton, comitatul Oneida, New York, unde s-a specializat în scriere creativă și a studiat în studii religioase.

Sarah Maas a început să scrie ceea ce avea să devină romanul ei de debut, „Throne of Glass” (Tronul de cleștar), încă de la vârsta de șaisprezece ani. După ce a scris mai multe capitole din roman, intitulat inițial „Queen of Glass” (Regina de cleștar), Sarah le-a postat pe FictionPress.com, unde a devenit una dintre cele mai populare povești de pe site.

Mai târziu, când s-a decis să publice romanul, conținutul a fost eliminat de pe site. Povestea seriei se bazează pe povestea Cenușăresei, cu premisa „Dacă Cenușăreasa nu ar fi o servitoare, ci un asasin? Și dacă nu ar fi asistat la bal pentru a îl întâlni pe prinț, ci pentru a-l ucide?” „Throne of Glass” a fost achiziționat în martie 2010 de Bloomsbury, seria fiind disponibilă în prezent în peste 15 țări și 35 de limbi.

„A Court of Thorns and Roses” (Regatul spinilor și al trandafirilor), a doua serie fantastică a lui Maas, este o repovestire liberă a basmului tradițional „Frumoasa și Bestia”, iar cea de-a treia serie fantasy, „Crescent City” (Orașul semilunii”) este și prima ei serie de romane fantasy pentru adulți.

Sarah este căsătorită cu soțul ei Josh, pe care l-a cunoscut în prima zi a primului an de facultate, încă din 2010 și locuiesc împreună în Pennsylvania, alături de fiul și fiica acestora, dar și de câinele familiei, Annie.

Cărti publicate:

Seria „Throne of Glass” (Tronul de cleștar): „Throne of Glass” (Tronul de cleștar) (2012), „Crown of Midnight” (Diamantul de la miezul nopții) (2013), „Heir of Fire” (Moștenitoarea focului) (2014), „Queen of Shadows” (Regina umbrelor) (2015), „Empire of Storms” (Imperiul furtunilor) (2016), „Tower of Dawn” (Turnul zorilor) (2017), „Kingdom of Ash” (Tărâmul de cenușă) ( 2018);

Seria „A Court of Thorns and Roses” (Regatul spinilor și al trandafirilor): „A Court of Thorns and Roses” (Regatul spinilor și al trandafirilor) (2015), „A Court of Mist and Fury (2016) (Regatul ceții și al furiei) (2016), „A Court of Wings and Ruin (Regatul aripilor și al pieirii) (2017), „A Court of Frost and Starlight (Regatul ghețurilor și al înstelării) (2018), „A Court of Silver Flames (2021).

Seria „Crescent City” (Orașul semilunii”): „Crescent City. House of Earth and Blood” (Orașul semilunii. Casa pământului și a sângelui) (2020), „House of Sky and Breath” (2022).

Altele: „Catwoman: Soulstealer” (2018).

Citește tot Restrânge