Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Neil Gaiman

Cărți de Neil Gaiman

Neil Gaiman figurează în Dictionary of Literary Biography, în topul primilor zece scriitori postmodernişti. Este autor de nuvele, romane, benzi desenate, poezii, scenarii, o adevărată enciclopedie în abordarea stilului literar, astfel că lucrările sale se bucură de un succes răsunător în rândul pasionaţilor de science fiction şi literatură fantastică.

Biografie

Neil Gaiman s-a născut la 10 noiembrie 1960, în Anglia la Portchester, Hampshire. În prezent locuieşte în Statele Unite ale Americii. Pasionat de citit încă de la vârsta de patru ani, acesta şi-a propus de foarte timpuriu să devină scriitor, considerând că cititul aduce multă bucurie şi împlinire.

La început de an şcolar, copilul Neil Gaiman obişnuia să citească manualele în întregime, ceea ce îi asigura un plus de cunoştinţe care îl susţineau în obţinerea unor rezultate foarte bune la şcoală. I s-a asigurat educaţia în câteva şcoli ale bisericilor din Anglia. Pasionat de science fiction, Neil Gaiman a fost influențat de către scriitori lui favoriţi din domeniu, creionându-şi astfel dinamica activităţii sale scriitoriceşti. A publicat o serie de articole, activând ca jurnalist, urmând a se canaliza pe scrierea romanelor, nuvelelor şi scenariilor de mare succes.

Opere

Activitatea sa literară este foarte laborioasă, dintre publicaţiile sale putând fi amintite lucrările comice The Sandman, Stardust, American Gods, Graveyard Book sau Coraline. De asemenea, Neil Gaiman este pasionat de teatrul radiofonic şi film, scriind scenarii comice, de mare succes la publicul larg. Pasiunea pentru literatura fantastică îşi pune amprenta asupra întregii cariere a autorului, de la cea literară, până la cea scenografică. Scriitor, scenarist şi actor, Neil Gaiman aduce o notă foarte deschisă, comică şi accesibilă, opera sa putând fi abordată cu uşurinţă.

Premii

În anul 1991, Neil Gaiman primeşte primul premiu literar acordat pentru o bandă desenată, astfel că Sandman se bucură de o apreciere unică în acest sector artistic, până la acea vreme. Romanul său American Gods primeşte în anul 2001, premiile Hugo, Bram Stoker, Nebula, SFX şi Locus, devenind astfel unul dintre cele mai longevive bestseller-uri. De aceleaşi premii răsunătoare se bucură şi romanul Coraline, un an mai târziu.

Citește tot Restrânge
Chivalry

Chivalry

Autor Neil Gaiman et al.
2 mar 2022
Hardback
Preț: 8999 lei
3-5 săpt. | 7-13 zile
1602

1602

Autor Neil Gaiman et al.
25 apr 2019
Paperback
Preț: 13739 lei
3-5 săpt. | 7-13 zile