Cantitate/Preț
Produs

Ecouri din tenebre (Crux Zone crepusculare)

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Carte Paperback

Volumul Ecouri din tenebre este ancorat în ştiinţele de frontieră, un segment al cunoaşterii uneori criticat, contestat, alteori împins în derizoriu, dar rămânând la fel de actual… La întrebarea „Există viaţă după moarte?” au încercat să răspundă, de-a lungul timpului, teologi, filosofi, istorici, oameni de ştiinţă. Ipotezele, cazuistica şi explicaţiile la care au ajuns ar putea umple mii de volume. Am încercat să le sintetizez într-o prezentare cât mai completă şi atractivă.

În ansamblul ei, Ecouri din tenebre nu îşi propune să convingă cititorul despre existenţa inexplicabilului în viaţa noastră, a tuturor, ci să îi ţină treaz interesul și să îi hrănească imaginaţia, pentru că multe dintre lucrurile despre care va afla în continuare trebuie înţelese cu inima, nu doar cu mintea.

Rodica Bretin

***

Când zgomote ciudate încep să răsune în miez de noapte (ciocănituri în ziduri, trosnete, gâlgâit ca de apă prin ţevi goale, scârţâitul treptelor sub paşii cuiva nevăzut)… Când uşile se trântesc singure, ferestrele se deschid fără vreo răbufnire de vânt şi filele unei cărţi uitate pe masă se răsfoiesc de la sine… Când ceşti şi pahare se fac ţăndări pe podea, lămpile se clatină ca la cutremur, statuete cad de pe rafturi, scaune se rostogolesc prin văzduh, sertare ţâşnesc din dulapuri şi sticlele explodează… Iar apoi… Lucrurile neînsufleţite pornesc vânătoarea de oameni, mâini nevăzute se întind să îi apuce şi spirite rătăcite, răzbunătoare ori geloase, prind glas, cerându-și viaţa înapoi…

Cei plecaţi în veşnicie se întorc câteodată – aşa cum i-am cunoscut, şi în acelaşi timp alţii: făpturi stranii, imprevizibile, pe care cealaltă lume şi-a pus inexorabil pecetea.

Morţii rătăcesc printre noi – uneori ca nişte umbre sau contururi de ceaţă, alteori tulburător de reali. Şi dacă, deschizând uşa unei camere ne înfiorăm de o răcoare nefirească, dacă auzim, vedem şi simţim ceva ce nu poate fi, înseamnă că nu am păşit doar într-o altă încăpere, ci într-o dimensiune a existenţei unde noi suntem străinii.

***

Rodica Bretin s-a născut în 1958, la Braşov. Scriitor, cercetător ştiinţific, editor, realizator de programe TV, are o bogată activitate culturală. A fost redactorul-şef al Editurii Baricada, al Editurii Nova şi al Companiei Naţionale de Film, Televiziune şi Video „Canal b” şi lector al redacţiei „Ştiinţă – Frontierele cunoaşterii” din Editura „Cartea de buzunar”. A participat la cercetări istorice şi arheologice în Languedoc (Franţa) şi Milano (Italia). În prezent, este membră a Uniunii Scriitorilor din România şi a Fantasia Art Association din Cornwall (Marea Britanie).

Citește tot Restrânge

Din seria Crux Zone crepusculare

Preț: 5203 lei

Puncte Express: 78

Preț estimativ în valută:
1049 1160$ 951£

Carte disponibilă

Livrare economică 09-23 septembrie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9789739839440
ISBN-10: 9739839444
Pagini: 270
Editura: Crux Publishing
Seria Crux Zone crepusculare