Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Yuval Noah Harari

Născut în Haifa, Israel, în anul 1976, Yuval Noah Harari a terminat doctoratul la Universitatea din Oxford în 2002, iar în prezent este lector al Departamentului de Istorie, la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Profesorul Harari s-a specializat inițial în istoria mondială, medievală și cea militară. Cercetările sale curente se concentrează asupra unor întrebări macro-istorice cum ar fi: Care este legătura dintre istorie și biologie? Care este diferența principală dintre Homo sapiens și celelalte animale? Există justiție în istorie? Are istoria o direcție? Cu timpul, au devenit oamenii mai fericiți? Ce probleme ridică știința și tehnologia în secolul XXI?

Publicată în anul 2014, Sapiens: O scurtă istorie a omenirii , a devenit un hit internațional. Până în 2017 au fost vândute opt milioane de exemplare, iar cartea a fost tradusă în aproape 50 de limbi. A apărut în listele de top Sunday Times și New York Times ca bestseller. De asemenea, cartea a fost recomandată de către Barack Obama, Bill Gates și Mark Zuckerberg.

În 2016, Profesorul Harari s-a întors cu Homo deus: Scurtă istorie a viitorului, o carte apreciată care examinează marile proiecte viitoare cu care se va confrunta omenirea în secolul XXI. În mai puțin de doi ani, s-au vândut patru milioane de exemplare și a fost tradusă în peste 50 de limbi.

După explorarea adâncă a trecutului, iar apoi a viitorului, Yuval Noah Harari a publicat 21 de lecții pentru secolul XXI în anul 2018. Aici el s-a oprit pentru a lua pulsul climatului nostru global actual, concentrându-se asupra celei mai mari întrebări în acest moment: Ce se întâmplă cu adevărat acum? Care sunt cele mai mari provocări și alegeri în prezent? La ce ar trebui să fim atenți?

Profesorul Harari ține conferințe în mod regulat în întreaga lume pe temele abordate în cărțile sale și scrie articole pentru numeroase ziare, cum ar fi: Guardian, Financial Times, The Times, Wall Street Journal.


 

 

Citește tot Restrânge