Cantitate/Preț
Produs

The Vicar of Nibbleswicke (Roald Dahl Ficțiune Copii)

De (autor) Ilustrat de Quentin Blake
Notă Books Express:  4.00 · o notă - 1 recenzie  
Notă GoodReads:
en Limba Engleză Paperback – 03 Sep 1992 – vârsta până la 9 ani

Reverendul Lee suferă de o rară și foarte rușinoasă afecțiune: este dislexic și întoarce literele și sensurile celor mai importante cuvinte. 
Aceasta îi afectează discursurile și nu realizează, dar enoriașii din Nibbleswicke sunt șocați și confuzi de comentariile ciudate ale reverendului.
Într-un final un tratament apare, iar vicarul poate merge la slujbă liniștit. Chiar dacă trebuie să meargă cu spatele pentru a reuși să vorbească fără să sucească literele. 
O poveste comică în cea mai bună tradiție a la Roald Dahl scrisă special pentru Dyslexia Institute.

Citește tot Restrânge
Toate formatele și edițiile
Toate formatele și edițiile Preț Express
Paperback (2) 4014 lei  29-40 zile +796 lei  7-13 zile
  Penguin Books – 03 Sep 1992 4014 lei  29-40 zile +796 lei  7-13 zile
  Puffin Books – May 1994 5253 lei  3-5 săpt. +377 lei  12-19 zile

Din seria Roald Dahl Ficțiune Copii

Preț: 4014 lei

Preț vechi: 4644 lei
-14%

Puncte Express: 60

Preț estimativ în valută:
773 881$ 647£

Carte disponibilă

Livrare economică 18 februarie-01 martie
Livrare express 27 ianuarie-02 februarie pentru 1795 lei

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9780140348910
ISBN-10: 0140348913
Pagini: 48
Ilustrații: b&w line drawings
Dimensiuni: 128 x 173 x 4 mm
Greutate: 0.08 kg
Editura: Penguin Books
Colecția Puffin
Seria Roald Dahl Ficțiune Copii

Locul publicării: London, United Kingdom

Recenzii de la cititorii Books Express


Magdalena Dumitrana a dat nota:

Este una dintre cartile umoriste, ciudate, atat de obisnuite la Roald Dahl. Este povestea unui preot care sufera de dislexie. Intreaga sa copilarie a stat sub semnul emotiilor, tensiunii, dar si al dorintei de a-si depasi teribila problema. Ceea ce s-a si intamplat cu un ajutor specializat. Astfel ca el isi poate implini visul de a ajunge preot. Si de aici incepe adevarata poveste- emotiile si indoielile fac sa revina dyslexia, care se manifesta prin a pronunta cuvintele de la sfarsit la inceput. De aici, o serie de situatii amuzante, care constituie in fapt, inca o dovada a imaginatiei absolute speciale ale lui R. Dahl dar si a talentului sau lingvistic, care utilizeaza cuvintele in cele mai neasteptate modalitati. Desigur pana la urma, doctorul local gaseste o cura originala acestei dislexii nemaivazute (dyslexia se refera doar la incapacitatea de a citi, nu si la vorbire), astfel ca totul se termina cu bine iar serviciul in biserica, asa excentric cum se desfasoara, îi fac pe enoriasi sa il placa mult pe preotul lor.

Citește tot Restrânge

Notă biografică

Roald Dahl (Author)
Roald Dahl was a spy, ace fighter pilot, chocolate historian and medical inventor. He was also the author of Matilda, Charlie and the Chocolate Factory, The BFG and many more brilliant stories. He remains THE WORLD'S NUMBER ONE STORYTELLER.

Quentin Blake (Illustrator)
Quentin Blake has illustrated more than three hundred books and was Roald Dahl's favourite illustrator. In 1980 he won the prestigious Kate Greenaway Medal. In 1999 he became the first ever Children's Laureate and in 2013 he was knighted for services to illustration.


Descriere

The Reverend Lee is suffering from a rare and acutely embarrassing condition: Back-to-Front Dyslexia. It affects only his speech, and he doesn't realize he's doing it, but the parishioners of Nibbleswicke are shocked and confused by his seemingly outrageous comments. At last a cure is found and the mild-mannered vicar can resume normal service. Or at least as normal as is possible for a man who must walk backwards to be sure of talking forwards!
A highly comic tale in the best Dahl tradition of craziness, written for the benefit of the Dyslexia Institute.