Cantitate/Preț
Produs

Făcut pentru creaţie: Descoperă misterele minţilor creative

De (autor) ,
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – June 2016

Bazată pe cercetările inovatoare ale psihologului Scott Barry Kaufman şi pe un articol publicat de Carolyn Gregoire în Huffington PostFăcut pentru creaţie explică modul în care funcționează „mințile dezordonate” ale persoanelor extrem de creative. Kaufman și Gregoire clarifică o serie de paradoxuri – de exemplu, meditația mindfulness și visarea cu ochii deschiși, seriozitatea și joaca, deschiderea și sensibilitatea, singurătatea și colaborarea – pentru a demonstra că doar acceptându-ne propriile contradicții ne putem utiliza cu adevărat cele mai profunde resurse ale creativității. Fiecare capitol explorează unul dintre cele zece atribute și obiceiuri ale persoanelor inventive: joaca imaginativă, pasiunea, visarea cu ochii deschiși, singurătatea, intuiția, deschiderea spre experiențe noi, meditația mindfulness, sensibilitatea, transformarea dezavantajelor în avantaje și gândirea diferită. 

Cu ajutorul unor povești despre munca și viața unor persoane precum Pablo Picasso, Frida Kahlo, Marcel Proust, David Foster Wallace, Thomas Edison, Josephine Baker, John Lennon, Michael Jackson, muzicianul Thom Yorke, campionul la șah Josh Waitzkin, designerul de jocuri video Shigeru Miyamoto și multe alte eminențe creative, Făcut pentru creaţie ne ajută să înțelegem mai bine inventivitatea și ne arată cum putem îmbogăți acest aspect esențial al vieților noastre. 

Kaufman și Gregoire au realizat o prezentare utilă a unor cercetări despre creativitate care îi vor putea oferi inspirație chiar și celui mai experimentat spirit creativ. Cititorii care caută sfaturi pentru a-și spori nivelul de creativitate le vor găsi din plin în paginile acestei cărți. 

THE NEW YORK TIMES 


Făcut pentru creaţie este un manifest pentru persoanele creative. Extrem de ușor de citit și plin de înțelepciune, studiul realizat de Kaufman și Gregoire asupra personalității creative vă va face să spuneți iar și iar: „Așa sunt eu!”. 

SUSAN CAIN 
cofondatoarea Quiet Revolution și 
autoarea volumului Quiet, bestseller New York Times 


Cu noțiuni științifice revoluționare și o înțelepciune atemporală, Carolyn Gregoire și Scott Barry Kaufman aduc în prim-plan obiceiurile, practicile și tehnicile care ne pot ajuta să scoatem la lumină cea mai profundă creativitate. 

ARIANNA HUFFINGTON 
autoarea volumului Succesul redefinit, bestseller New York Times 


O imagine vie și intimă asupra minții creative, de la unul dintre cei mai creativi psihologi pe care-i cunosc. N-o ratați. 

ANGELA DUCKWORTH 
autoarea bestsellerului Grit

Citește tot Restrânge

Preț: 4500 lei

Puncte Express: 68

Preț estimativ în valută:
879 1048$ 787£

Carte disponibilă

Livrare express 08-10 decembrie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067222012
ISBN-10: 6067222019
Pagini: 312
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Ediția: 2016
Editura: PUBLICA