Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Tim Marshall

Cărți de Tim Marshall

Timothy John Marshall, născut la 1 mai 1959 este un jurnalist, scriitor și broadcaster britanic, specializat în afaceri externe și diplomație internațională. De asemenea, Marshall este comentator invitat la evenimentele mondiale şi corespondent de presă pentru BBC sau Sky News și prezentator invitat la radio LBC/IRN, iar anterior a ocupat funcţiile de redactor pe probleme de diplomație și editor pentru afaceri externe la Sky News.

În cele două decenii petrecute la Sky News a relatat din peste treizeci de țări, acoperind evenimentele din douăsprezece războaie și zone de conflict precum Kosovo, Croația, Macedonia, Bosnia, Afghanistan, Irak, Liban, Israel și Siria.

Tim Marshall a scris șapte cărți, inclusiv „Prisoners of Geography” (2015; „Prizonierii geografiei”) – un bestseller New York Times și cea mai bine vândută lucrare Sunday Times. Tim a lansat, de asemenea, o versiune ilustrată adaptată pentru publicul mai tânăr a acestei cărți în anul 2019, „Prisoners of Geography: Our World Explained în 12 Simple Maps” (tradusă şi în limba română cu titlul „Prizonierii geografiei. Lumea noastră explicată în 12 hărţi simple”), ce a fost nominalizată pentru Waterstones Book of the Year.

Această ediție ilustrată a bestsellerului internațional „Prizonierii geografiei” este o introducere remarcabilă în geopolitica lumii, fiind o sursă de inspirație pentru mințile curioase de pretutindeni. New York Times o caracterizează drept „o nouă perspectivă din care să privești hărțile geografice... văzute ca niște indicatori pentru relațiile adesea tensionate dintre națiuni”.

Alte titluri ale sale includ „The Power of Geography” (2021) - #2 Sunday Times bestseller; „Shadowplay: The Inside Story Of Europe's Last War” (2019) și bestsellerul Sunday Times 2018 „Divided: Why We’re Living In An Age Of Walls” (tradusă şi în limba română cu titlul „Epoca zidurilor: Cum schimbă lumea barierele dintre națiuni”). Cartea discută modul în care zidurile, pe care autorul le numește „monumente ale eșecurilor politicii“, barierele și granițele ne modelează peisajul politic vreme de sute de ani și îndeosebi din anul 2001 încoace, dar și locul ocupat de aceste „ziduri” în relațiile diplomatice și în evenimentele geopolitice ale vremii noastre.

Există multe motive pentru care aceste ziduri se înalță, omenirea fiind despărțită de multe variabile: rasă, avere, religie sau politică, ca să numim doar câteva. Înțelegerea motivelor care stau în spatele acestor diviziuni este esențială pentru a oferi o semnificație corectă fenomenelor care caracterizează lumea de azi. Este caracterizată de Daily Express drept „o introducere ușor de citit despre unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea.“

Marshall este fondatorul și editorul platformei web de știri thewhatandthewhy.com, un site dedicat jurnaliștilor, politicienilor sau analiștilor de afaceri externe pentru a-și împărtăși opiniile despre evenimentele şi știrile mondiale. „Foreign Matters”, blogul obișnuit al editorului de afaceri externe al Sky News ,Tim Marshall a fost nominalizat în 2010 la Premiul Orwell.

Celelalte lucrări ale sale sunt: „Worth Dying For - The Power & Politics Of Flags” (2016), o lucrare care acoperă simbolismul, cultura și istoria din spatele steagurilor lumii şi „Dirty Northern B*st*rds” (2014), o carte despre istoria cântărilor fotbalistice din Marea Britanie. Cartea a fost recenzată favorabil în The Times, The Telegraph sau The Sun și a fost „Cartea săptămânii” în secțiunea de sport a The Independent. Aceasta a fost dedicată memoriei cameramanului Sky News Mickey Deane, un vechi coleg și prieten care a fost împușcat la Cairo în august 2013. Tim Marshall este suporterul echipei de fotbal Leeds United.

Citește tot Restrânge