Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Taylor Jenkins Reid

Actriţă, cântăreaţă şi scriitoare, Taylor Jenkins Reid şi-a demonstrat talentul artistic prin abordarea artei din diferite perspective.

Biografie

Taylor Jenkins Reid s-a născut pe data de 20 decembrie 1983 pe coasta de est din Maryland, la vârsta de 12 ani mutându-se împreună cu familia în Massachusetts. Încă din adolescenţă este atrasă de cinematografie şi muzică, la vârsta de 21 de ani mutându-se la Hollywood, unde activează timp de câţiva ani pe platourile de filmare, One True Love, fiind unul dintre filmele în care a jucat. 

Aici îşi întâlneşte viitorul soţ, pe scenograful Alex Jenkins Reid, urmând a se căsători şi a avea împreună o fetiţă. Odată cu schimbarea statutului şi cu naşterea micuţei, Reid îşi schimbă perspectivele şi îşi canalizează atenţia asupra vieţii de familie, moment în care începe să se dezvolte şi interesul acesteia pentru scris, devenind mult mai preocupată să creeze personajele, decât să le interpreteze.  Astfel, mutându-se în Los Angeles, actriţa îşi îndreaptă atenţia către scris şi creaţie, acesta fiind şi oraşul care apare cel mai frecvent descris în romanele sale ulterioare

Activitate      

În anul 2013, autoarea îşi face debutul cu romanul Forever, Interrupted. În 2017 apare romanul The Seven Husbands of Evelyn Hugo, povestea unui star hollywoodian, presărată cu secrete atrăgătoare şi cu strălucirea unor căsnicii interesante. Anul 2019 este anul apariţiei romanului Daisy Jones & The Six, poveşti de viaţă ale componenţilor unei trupe, presărate cu multe momente artistice.

One True Love, Maybe in Another Life sau Malibu Rising sunt alte nume ale publicaţiilor apărute sub semnătura autoarei. În majoritatea publicaţiilor, autoarea se detaşează ca o mare susţinătoare a drepturilor şi  egalității femeilor. Ca temă centrală, Reid foloseşte iubirea, sub toate aspectele ei, în toate etapele şi cu toate consecinţele şi urmările acesteia, într-o lume în care totul se petrece cu rapiditate. Romane de succes, cu mare impact la publicul feminin, operele lui Taylor Jenkins Reid au fost bine primite de criticii de specialitate şi au fost premiate în cadrul galelor de profil.

Premii

Pentru activitatea ei literară, autoarea a  fost recompensată cu o serie de premii. În anul 2020, primeşte Goldsboro Books Glass Bell Awards. Anul 2021 îi aduce premiul Goodreads Choice Awards Best Historical Fiction, pentru romanul de mare succes,  Cei şapte soţi ai lui Evelyn Hugo.

Citește tot Restrânge