Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Tahereh Mafi

Cărți de Tahereh Mafi

Tahereh Mafi, născută la 9 noiembrie 1988 este o autoare americană de cărți pentru copii și tineri adulți nominalizată la National Book Award ce trăieşte în Santa Monica, California.

Mafi s-a născut într-un orășel din Connecticut, fiind cel mai mic copil al familiei ce numără patru frați mai mari. Părinții lui Mafi sunt imigranți din Iran. A absolvit Soka University of America din Aliso Viejo, California, având diferite niveluri de competență în opt limbi diferite.

Aşa cum ea însăşi a declarat, înainte de a scrie primul roman, „Shatter Me”, Mafi a scris cinci manuscrise pentru a înțelege mai bine cum să scrie o carte. Debutul editorial şi l-a făcut la data de 15 noiembrie 2011, cu „Shatter Me”, care a devenit rapid un bestseller New York Times, iar drepturile pentru ecranizare au fost achiziționate de 20th Century Fox.

Ulterior, seria „Shatter Me” a fost publicată în peste 30 de limbi din întreaga lume. Cartea a fost tradusă şi în limba română cu titlul „Spulberă-mă”, iar seria poartă denumirea „Atingerea lui Juliette”. În acest roman de debut, Tahereh Mafi prezintă o lume fascinantă precum cea din „Jocurile foamei”, o poveste palpitantă cu o super eroină, Juliette care amintește de The X-Men. Romanul este o distopie plină de prospețime și originalitate, nuanţat şi cu o doză de paranormal care îşi lăsa cititorii nerăbdători să afle continuarea.

Romanul ei „A Very Large Expanse of Sea”, lansat la data de 16 octombrie 2018 a fost nominalizat pentru Premiul Național de Carte 2018, secţiunea literatură pentru tineri.

În prezent, Tahereh Mafi locuiește în sudul Californiei împreună cu soțul ei, Ransom Riggs, autorul bestseller-ului „Miss Peregrine's Home For Peculiar Children” și cu fiica acestora. Cel mai recent roman al ei este „An Emotion of Great Delight” (O emoție de mare plăcere), iar în februarie 2022 va apărea prima carte din noua ei serie de fantezie, „This Woven Kingdom” (Acest regat țesut).

Cărţi publicate:

  • Seria „The Shatter Me”: Shatter Me (2011), Unravel Me (2013), Ignite Me (2014), Restore Me (2018), Defy Me (2019), Imagine Me (2020);

  • Nuvele: Destroy Me (2012), Fracture Me (2013), Shadow Me (2019), Reveal Me (2019), Believe Me (2021);

  • Seria „Furthermore”: Furthermore (2016), Whichwood (2017);

  • Romane independente: „A Very Large Expanse of Sea” (2018), „An Emoţion of Great Delight” (2021), „The Woven Kingdom” (2022);

  • Compilații: „Unite Me” (2014) (compilaţie între „Destroy Me” şi „Fracture Me”), „Find Me” (2019) (compilaţie între of „Shadow Me” and „Reveal Me”).

Citește tot Restrânge