Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Steven Pinker

Cărți de Steven Pinker

Steven Arthur Pinker este profesor de psihologie la Universitatea Harvard şi autorul a numeroase lucrări de psihologie, palierele tratate abordând o serie de teme de interes în contextul actual, în special în creşterea şi dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor, pornind de la studiul limbajului.

Studii şi activitate

Născut la data de 18 septembrie 1954 în Canada, Steven Arthur Pinker a absolvit Colegiul Dawson în anul 1973, iar în 1976 obţine diploma de Licenţă în Psihologie la Universitatea McGill. Anul 1979 este anul în care îşi dă Doctoratul în Psihologie experimentală la Harvard, sub îndrumarea lui Stephen Kosslyn.

Ulterior, timp de un an a efectuat o serie de cercetări ştiinţifice, urmând a deveni profesor asistent la Harvard şi la Universitatea Stanford. Din anul 1982 până în 2003 a predat în cadrul Departamentului de Ştiinţe ale Creierului şi Cognitive. Între anii 1985 şi 1994, Pinker a fost codirector al Centrului pentru Ştiinţe Cognitive, iar din 1994 până în 1999 a activat în funcţia de director al Centrului pentru Neuroştiinţe Cognitive.

Premii

Are o activitate laborioasă, fiind considerat unul dintre cei mai influenţi intelectuali ai lumii şi deţinând o serie impresionantă de premii, printre care Troland Awards, Henry Dale Price, Walter P. Kistler Book Awards şi George Miller Price. Steven Arthur Pinker a fost premiat pentru activitatea sa de către Asociaţia Psihologică Americană, Academia Naţională de Ştiinţe, Instituţia Regală şi Asociaţia Umanistă Americană.

Lucrări

Activitatea sa de cercetare a avut drept scop principal percepţia asupra psiholingvisticii şi asupra imaginilor mentale, a recunoaşterii anumitor forme şi semne. De asemenea, este preocupat de atenţia vizuală, de dezvoltarea limbajului la copii şi de formele neregulate şi regulate în limbaj, pornind de la psihologia cooperări şi comunicării.

Steven Arthur Pinker susţine că limbajul uman este un instinct, un comportament înnăscut care poate fi modelat şi adaptat nevoilor de comunicare ale omului, astfel încât omul să îşi asigure progresul şi bunăstarea. Pornind de la această abordare, autorul tratează instinctul limbajului în cadrul unei serii foarte ample de lucrări şi tratate. Printre cele mai importante lucrări ale lui Steven Arthur Pinker, pot fi amintite Raţionalitatea, Iluminismul azi, Îngerii mai buni ai naturii noastre, Cum funcţionează mintea, Instinctul limbajului, Tabula Rasa sau Declinul violenţei.

Citește tot Restrânge
Gewalt

Gewalt

Autor Steven Pinker et al.
15 mai 2013
Paperback
Preț: 20071 lei
17-23 zile | 5-11 zile