Cantitate/Preț
Produs

Scurtă istorie a tuturor: Ce povești spun genele noastre

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – August 2017

Povestea aceasta este despre tine.

Spune cine ești și cum ai apărut. Este povestea ta unică, la fel cum unică este pentru fiecare dintre cei 100 de miliarde de oameni moderni care au văzut vreodată lumina zilei. În același timp, este povestea noastră colectivă, pentru că fiecare purtăm în genom istoria speciei – nașteri, morți, boli, războaie, foamete, migrații și sex din belșug.

De la prima descifrare, în 2001, genomul uman a făcut obiectul unei multitudini de afirmații, contraafirmații și mituri. De fapt, după cum explică Adam Rutherford, genomurile noastre trebuie citite nu ca pe manuale de instrucțiuni, ci ca niște poeme epice. ADN-ul determină mult mai puține despre noi ca indivizi decât ni s-a spus, dar enorm de multe despre noi ca specie.

În această călătorie captivantă prin peisajul tot mai vast al geneticii, Adam Rutherford ne dezvăluie ce ne spun genele despre istorie și ce ne spune istoria despre gene. De la oameni de Neanderthal la crimă, de la capetele roșii la rasă, de la regi morți la ciumă, de la evoluție la epigenetică, volumul de față este un portret nou, care iluminează și desființează mituri, al nostru așa cum suntem și al devenirii noastre.

Magistrală, informativă și fermecătoare.
PETER FRANKOPAN

Amplă, plină de spirit și de surprize și presărată cu revelații sclipitoare. Rutherford dezvăluie istoria epică a speciei umane, înscrisă în ADN.
ALICE ROBERTS

Genetica ne deschide calea spre trecut mai larg ca niciodată. Adam Rutherford pune genele la locul lor din genealogie cu mare talent.
MATT RIDLEY

Încântător de captivantă, spirituală, bine informată și profundă. Rutherford înlătură mai bine decât oricare alt autor ceața din jurul geneticii și ne prezintă ce are de spus genetica modernă despre identitatea, istoria și viitorul nostru.
ED YONG, autorul cărţii Cuprind mulţimi

Cartea lui Adam Rutherford este bine scrisă, stimulatoare și interesantă. Și, lucru și mai important, are dreptate în toate privințele.
RICHARD DAWKINS, autorul cărții Gena egoistă

Citește tot Restrânge

Preț: 5500 lei

Puncte Express: 83

Preț estimativ în valută:
1064 1288$ 916£

Carte disponibilă

Livrare express 26-28 mai

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067222708
ISBN-10: 6067222701
Pagini: 432
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Editura: PUBLICA