Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Ray Dalio

Cărți de Ray Dalio

Raymond Thomas Dalio s-a născut la 8 august 1949 și este considerat unul dintre cei mai mari inovatori din lumea financiară, dar şi unul dintre cei mai de succes antreprenori și investitori din lume. Potrivit revistei Forbes, Dalio se află în top 100 cei mai bogați oameni de pe planetă, iar conform Time - în top 100 cele mai influente persoane din lume.

În decursul a 42 de ani a transformat compania de investiții Bridgewater Associates, pe care el însuşi a fondat-o și care s-a transformat dintr-o simplă firmă ce a luat naștere într-un apartament într-una dintre cele mai importante companii private din Statele Unite.

Dalio s-a născut în New York City și a urmat C.W. Post College a Universității Long Island, înainte de a obține un MBA la Harvard Business School, în anul 1973. Cea mai cunoscută lucrare a sa este cartea „Principles: Life & Work” (2017), în care dezbate problematica managementului corporativ și filozofia investițiilor. Aceasta a fost prezentată pe lista celor mai bine vândute titluri din The New York Times, unde a fost numită „evanghelia transparenței radicale”.

Cărţi publicate:

  • How the Economic Machine Works; A Template for Understanding What is Happening Now” (Cum funcționează mașina economică; Un template pentru a înţelege ce se întâmpla acum) este prima carte a lui Dalio, publicată în anul 2007. Deoarece este de părere că mulți oameni nu înțeleg, scopul declarat al cărţii este să explice cum funcționează maşinăria economică. Acesta ne demonstează că, spre deosebire de credința populară, recesiunea și depresiile sunt create mai degrabă din cauza unui deficit al cererii decât din cauza scăderii productivității.

  • „Principles: Life & Work” (Principii) este cea de-a doua carte a lui Dalio, publicată în anul 2017, când a devenit bestsellerul numărul 1 pe lista New York Times, de la acea vreme, dar și cartea de afaceri numărul 1 de pe Amazon. Catalizatorul cărții a fost un memo sincer al adjuncţilor săi din anul 1993 despre performanța sa interpersonală când ocupa funcția de manager la Bridgewater Associates. În urma acelei critici aspre, dar realiste, Dalio a început să dezvolte o cultură unică a companiei, bazată pe principii și pe un feedback natural, neîmpodobit. El a publicat inițial online, în anul 2011, o versiune mai scurtă a „Principiilor”, care a avut peste trei milioane de descărcări. Ray Dalione propune în „Principles: Life & Work” să medităm asupra principiilor pe care l-au ghidat atât în business, cât și în viață. Iar dacă avem în vedere faptul că principiile sale au schimbat radical domeniul investițiilor, iar revista CIO l-a numit „Steve Jobs al investițiilor”, vom avea cu siguranță ce învăța. Opinia sa este că reuşita personală din afaceri nu se datorează faptului că el ar fi avut niște calități nemaiîntâlnite de om de afaceri, ci tocmai aceste principii care te vor ajuta să-ți îmbunătățești strategia de business şi să faci o schimbare pozitivă în viața personală. Devenită în scurt timp bestseller, lucrarea va avea şi o continuare, Dalio anunţând că va scrie şi un al doilea volum, intitulat „Principles: Economics & Investing”.

  • „Principles for Navigating Big Debt Crises” este cea de-a treia carte a lui Dalio, publicată în 2018, iar cea mai recentă apariţie editorială a sa este cartea „The Changing World Order: Why Nations Succeed and Fail” (Ordinea mondială în schimbare: De ce națiunile reușesc și eșuează), publicată pe 16 noiembrie 2021.
Citește tot Restrânge