Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Jean-Noël Kapferer

Jean-Noel Kapferer

Jean-Noel Kapferer este o personalitate recunoscută la nivel internațional în ceea ce privește mărcile și managementul mărcilor, dar şi pentru cercetările sale privind comunicarea, imaginea şi publicitatea. Profesor la Şcoala de Înalte Studii Comerciale din Paris, Kapferer deține un doctorat obţinut la Universitatea Northwestern (SUA) și este consultant activ pentru multe corporații europene, asiatice și americane.

Jean-Noel Kapferer este autorul unui număr mare de studii, articole şi cărți, cele mai cunoscute fiind „Rumours”, „The New Strategic Brand Management”, „Re-inventing the brand”, „The Luxury Strategy” sau „Kapferer on Luxury” (cu excepţia primeia, toate publicate de editura Kogan Page).

Jean-Noel Kapferer și-a luat doctoratul la Kellogg Business School (Northwestern University, Statele Unite ale Americii). El profesor titular la Catedra Pernod-Ricard, unde predă „Managementul mărcilor de prestigiu”, însă colaborează cu universităţi de pe tot mapamondul: în China (Universitatea Tsing Hua din Beijing), Coreea (la Institutul de afaceri de lux din Seoul) sau în Japonia predă „Managementul luxului”.

Expert de renume mondial în domeniul mărcilor, Jean-Noel este cunoscut pentru munca sa avansată privind identitatea mărcii (brand identity), managementul strategic al mărcii, portofoliile de mărci (brand portfolios), arhitecturile de brand (brand architectures) și, cel mai recent, managementul prestigiului și luxului.

Autor a peste o sută de articole publicate de cele mai prestigioase reviste americane (The Journal of International Marketing, Marketing Science, The Journal of Advertising Research, The Journal of Marketing Research, Psychology and Marketing, The Public Opinion Quarterly, Advances in Consumer Research), europene (The European Business Review, The Financial Times, Market Leader, The Journal of Brand Management etc.) sau asiatice (Harvard Business Review China).

Jean-Noel Kapferer a câștigat în anul 2004 premiul American Marketing Association pentru cea mai influentă contribuție la gândirea de marketing cu articolul său despre „Strategia de brand locală versus strategia de brand multinațională”.

Jean-Noel Kapferer este autorul a cincisprezece cărți despre managementul mărcii, comunicare, word of mouth, publicitate, multe dintre acestea câștigând o largă recunoaștere internațională. Cel mai bine au prins la publicul larg: „Strategic Brand Management” (Managementul strategic al mărcii)  - 2008, aflată la a patra ediție, „Re-inventing the brand” – 2001 (Reinventarea mărcii), „The Luxury Strategy” (2009), toate acestea publicate de Kogan Page, plus cartea de pionierat „Rumours” - 1991, Transaction Publishers (tradusă şi în limba română cu titlul „Zvonurile”), care tratează influența și gestionarea comunicării „word of mouth” (a cuvântului din gură în gură).

Kapferer examinează teoria și practica zvonurilor, concentrându-se pe domenii specifice, cum ar fi divertismentul, comportamentul criminal, afacerile și finanțele sau politica. El descrie tipurile de condiții care dau naștere zvonurilor, de ce le credem și mesajele ascunse pe care le transmit. Kapferer subliniază că zvonurile servesc frecvent unor scopuri sociale utile și prezintă exemple practice, fiind de părere că acestea pot fi controlate, schimbate și prevenite.

Zvonurile sunt, de fapt, cel mai vechi mijloc de comunicare în masă a informațiilor sau a ideilor. Chiar înainte de a exista ziarele, radioul sau televiziunea, zvonurile transmise din gură în gură creau și sfărâmau reputații sau declanșau revolte și războaie. Bazându-se pe contribuțiile unor discipline precum psihologia sau istoria și integrând cunoștințele europenilor cu cele mai recente lucrări ale cercetătorilor americani, „Rumours” este cartea cea mai cuprinzătoare de examinare a zvonurilor, bârfelor și legendelor urbane publicată până acum.

A fost tradusă în nouă limbi, iar stilul ei viguros și accesibil o face accesibilă atât pentru psihologi, economiști, politologi, sociologi și analiști, dar şi pentru publicul larg care este curios de originile acestui fascinant fenomen social.

Consultant activ al corporațiilor internaționale de top în strategia de brand, preşedinte al Fundaţiei pentru Studiul şi Informaţia asupra Zvonurilor, Jean-Noel Kapferer este şi un speaker reputat la conferințe și seminarii, extrem de căutat în întreaga lume, fie că vorbim de New York, Beijing, Geneva, Seul, Stockholm, Sao Paulo, Mumbai sau Tokyo.

Citește tot Restrânge