Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Dr Deepak Chopra

Deepak Chopra, născut la 22 octombrie 1946 este un autor american de origine indiană și un reprezentant de seamă al medicinei alternative. Figură proeminentă a mişcării New Age, cărțile și videoclipurile sale l-au făcut una dintre cele mai cunoscute figuri din medicina alternativă, dar şi un pionier de renume mondial în medicina integrativă și transformarea personală.

Deepak Chopra este fondatorul Fundației Chopra, o entitate non-profit pentru cercetarea bunăstării și umanitarism (o doctrină care ne spune că datoria oamenilor este de a promova bunăstarea umană, ce se bazează pe ideea că toate ființele umane merită să aibă parte de respect și demnitate și ar trebui tratate ca atare), dar și a Chopra Global, o companie modernă de sănătate aflată la intersecția științei și spiritualității.

Chopra este profesor adjunct de urologie la Mount Sinai, profesor de medicină internă la Universitatea din Florida Centrală, profesor clinic de medicină de familie și sănătate publică la Universitatea din California, San Diego și activează ca şi om de știință senior la Organizația Gallup. 

Este autorul a 91 de cărți traduse în peste patruzeci și trei de limbi, 21 dintre acestea fiind bestselleruri New York Times. Cartea sa „The Seven Spiritual Laws of Success” (Cele șapte legi spirituale ale succesului), publicată în 1994 a fost pe lista celor mai bine vândute titluri din The New York Times timp de 72 de săptămâni. 

În ultimii treizeci de ani, Chopra a contribuit din plin la revoluția meditației, iar cea de-a nouăzeci şi una sa carte, „Total Meditation. Harmony”, publicată în anul 2000, tratează problematica atingerii unor noi dimensiuni ale unei vieți fără stres, pline de bucurie. Chopra a lansat, de asemenea, mai multe podcasturi, inclusiv „Now for Tomorrow (Religion of Sports)”, „Infinite Potential (Cadence 13)” și „Daily Breath (Cadence 13)”, fiind câștigătorul premiului Webby (cunoscut ca şi „Oscarul Internatului ”, acesta este un premiu internațional acordat anual de Academia Internațională de Arte și Științe Digitale pentru excelență). 

În această toamnă Chopra va lansa pe Audible un nou podcast, „Deepak Chopra's Mind Body Zone: Living Outside the Box”, care va prezenta conversații provocatoare ale acestuia cu lideri influenți din întreaga lume. Revista Time l-a descris drept “one of the top 100 heroes and icons of the century”.

Chopra consideră că „îmbătrânirea este pur și simplu un comportament învățat”, care poate fi încetinit sau prevenit. Acesta spune că se așteaptă „să trăiască mult peste 100 de ani”, afirmând că „putem influența modul în care îmbătrânim biologic... Pur şi simplu îi poți spune corpului tău să nu îmbătrânească.”

Chopra crede că o persoană poate atinge „sănătatea perfectă”, o stare de bine „care este lipsită de boală, care nu simte niciodată durere” și „care nu poate îmbătrâni sau muri”. Văzând corpul uman ca fiind susținut de un „corp mecanic cuantic” format nu din materie, ci din energie și informații, el crede că îmbătrânirea umană este reversibilă. „Aceasta poate accelera, încetini, se poate opri pentru un timp și chiar se poate inversa”, fiind determinată de starea sufletească. Chopra susține, de asemenea, că practicile sale pot trata chiar și bolile cronice.

Chopra și soția sa au doi copii adulți și trei nepoți și începând cu 2019 locuiește într-un condominiu „centrat pe sănătate” din Manhattan.

Citește tot Restrânge