Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz

Miguel Ángel Ruiz Macías, născut pe 27 august 1952, mai cunoscut sub numele de Don Miguel Ruiz este un scriitor mexican de texte spirituale și neoșamaniste toltece, shaman și profesor.

Opera sa este extrem de apreciată de membrii mișcării „New Thought” (Gândirea Nouă), care se concentrează pe învățăturile antice ca mijloc de a obține iluminarea spirituală. Ruiz este listat ca unul dintre cei mai influenți oameni din punct de vedere spiritual în ierarhia Watkins 100 din 2018. Unii critici au asociat opera lui Ruiz cu Carlos Castaneda, autorul cărții „Învățăturile lui Don Juan”.

Don Miguel Ruiz s-a născut în Mexicul rural, fiind cel mai mic dintre cei 13 copii ai familiei şi a urmat facultatea de medicină, devenind un recunoscut chirurg. O experiență aproape de moarte l-a făcut pe Don Miguel Ruiz să caute răspunsuri în tradițiile ancestrale Toltece, apelând la familie: bunicul său a fost un nahual (sau shaman), care şi după moarte a continuat să-l inițieze pe Ruiz, prin intermediul viselor, iar mama acestuia a fost o vindecătoare de notorietate.

Don Miguel a devenit cunoscut marelui public prin scrierea „The Four Agreements” (Cele patru acorduri), publicată în 1997 și vândută în mai mult de 4 milioane de exemplare. Cartea a fost un bestseller al New York Times timp de mai bine de un deceniu. Cele patru acorduri au fost prezentate de autor și în show-ul TV Oprah.

Acestea sunt: fii impecabil în ceea ce spui; nu lua nimic personal; nu face presupuneri; fii întotdeauna cel mai bun. Au urmat și alte cărți: „The Mastery of Love” - 1999 (Arta de a iubi), „The Four Agreements Companion Book: Using The Four Agreements to Master the Dream of Your Life (A Toltec Wisdom Book)” - 2000 (Cartea însoțitoare a celor patru acorduri), „The Circle of Fire” – 2001 (Cercul de foc - Inspiraţii şi meditaţii ghidate pentru a trăi în fericire şi iubire), „The Voice of Knowledge: A Practical Guide To Inner Peace” - 2004 (Arta cunoașterii), „The Fifth Agreement: A Practical Guide to Self-Mastery” - 2010, o colaborare cu fiul său, Don José, „The Toltec Art of Life and Death: A Story of Discovery” - 2015, „The Three Questions” - 2018 sau „The Wisdom of the Shamans” - 2019.

De asemenea, Don Miguel Ruiz a ţinut o serie de conferințe în care şi-a exprimat credința în existenţa Atlantidei nu ca legendă, ci ca unul dintre cele 4 popoare sacre, precum și despre convingerile sale despre soare: acesta a intrat începând cu data de 11 ianuarie 1992 în cea de a şasea etapă, ceea ce ar conduce la o nouă eră pentru umanitate.

Don Miguel Ruiz a predat conducerea ordinului toltec „Eagle Knig” fiului său, Don Jose Luis Ruiz.

Citește tot Restrânge