Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Christie Golden

Christie Golden, născută la 21 noiembrie 1963 este o scriitoare americană, autoare de romane și povestiri de fantasy, horror și science fiction.

Printre numeroasele sale lucrări se numără peste o duzină de romane din seriile „Star Trek”, „World of Warcraft” și „StarCraft” ale gigantului de jocuri Blizzard, dar și trei cărți pentru seria de romane „Star Wars, Soarta lui Jedi”, acum terminată. Co-autorii acesteia au fost Troy Denning și Aaron Allston.

Primul ei roman, „Vampire of the Mists” (Vampirul Cețurilor) a lansat linia de jocuri TSR, fiind creatoarea arhetipului vampir elfic în ficțiunea fantastică. Seria de romane Ravenloft va continua cu „Dance of the Dead” (1992) și „The Enemy Within” (1994). Golden a scris, de asemenea, povestiri ce se desfășoară în Forgotten Realms, care apar în seriale de antologii în care explorează în continuare personajul vampirului elf Jander Sunstar din „Vampire of the Mists”.

Christie Golden a scris multe dintre romanele Star Trek, inclusiv populara trilogie „Dark Matters” şi duologia „Spirit Walk” din Star Trek: Voyager. Ea este, de asemenea, autoarea a două romane fantastice originale din Ace Books, „King's Man & Thief” și „Instrument of Fate”, care s-au aflat pe lista premiilor Nebula Preliminary Ballot în 1996.

Sub pseudonimul de Jadrien Bell a scris un thriller fantasy intitulat „A.D. 999”, care a câștigat Premiul Colorado Author's League pentru cel mai bun roman de gen în 1999.

Christie Golden este scriitoare senior la Blizzard. Ea este autoarea a numeroase romane Warcraft și StarCraft, dar şi a unei game largi de alte romane „media tie-in”. Christie Golden a fost abordată pentru prima dată de Blizzard după anularea jocului Warcraft Adventures: Lord of the Clans, în anul 1998. 

Povestea jocului a fost mult prea importantă pentru a fi ignorată, deoarece a pregătit scena pentru întreaga campanie Horde în Warcraft III: Reign of Haos. Christie Golden a fost angajată apoi să scrie romanizarea bazată pe scenarii și schițe furnizate de co-creatorul universului Warcraft, Chris Metzen, care trebuia finalizată în șase săptămâni. 

Cartea a fost lansată sub titlul „Lord of the Clans” cu aproximativ un an înainte de Warcraft III. De atunci Golden a scris numeroase alte romane pentru serie. În prezent, lucrează cu normă întreagă pentru Blizzard Entertainment, astfel că în ianuarie 2018 Golden a fost nevoită să se mute din Denver, Colorado, unde a locuit împreună cu iubitul și pisicile ei la Irvine, California. 

În 2017 a primit premiul Faust al Asociației Internaționale a Scriitorilor Media Tie-in și a fost numită Mare Maestru ca recunoaștere a celor treizeci de ani de scris. Award-winning New York Times bestselling author a peste 60 de cărţi.

Citește tot Restrânge