Cantitate/Preț
Produs

Cărți de Cal Newport

Cărți de Cal Newport

Calvin Newport este un autor american de non-ficțiune și profesor asociat de informatică la Universitatea Georgetown. Pe lângă cercetările sale academice la Universitatea Georgetown, Calvin Newport scrie despre intersecția dintre tehnologia digitală și cultură, fiind foarte interesat de implementarea instrumentelor digitale într-un mod în care să susțină atât viața personală, cât și pe cea profesională.

Cărțile sale au fost traduse în peste 35 de limbi și au fost prezentate în multe publicații importante, inclusiv New York Times, Wall Street Journal, New Yorker, Washington Post și Economist. Calvin Newport scrie în mod regulat articole pe aceste subiecte pentru mai multe reviste celebre, inclusiv New Yorker, New York Times, dar şi pe blogul personal - „Study Hacks” încă din 2007 despre „cum să efectuați o muncă productivă, valoroasă și semnificativă într-o eră digitală din ce în ce mai turbulentă”.

În cartea sa „Deep Work: Rules for Focused Success în a Distracted World (Deep Work. Concentrarea ca superputere într-o lume a perturbărilor - 2016), Newport a inventat şi introdus termenul de „deep work”, care se referă la studiul realizat fără distrageri, cum ar fi e-mailul sau rețelele sociale. Amazon a numit-o cea mai bună carte de afaceri din ianuarie 2016 și a inclus-o pe lista celor mai bune cărți de afaceri ale anului. El contestă, de asemenea, ideea că participarea la rețelele sociale este importantă pentru consolidarea carierei.

Cal este susţinătorul minimalismului digital, fiind de părere că serviciile furnizate prin dispozitivele noastre digitale au devenit atât de atrăgătoare și captivante, încât ne pot eroda în mod semnificativ calitatea vieții și sentimentul de autonomie. Soluția pe care o susține Newport este aceea că ar trebui să reducem radical timpul pe care îl petrecem online în această lume saturată de tehnologie, concentrându-ne pe o arie restrânsă de astfel de activități, pentru a redescoperi bucuriile lumii offline.

În vara lui 2020, Cal Newport a început un podcast numit „Deep Questions”, care a depăşit un milion de descărcări în primele șase luni, iar în toamna lui 2020 a publicat „The Time-Block Planner”.

Cărţi publicate:

  • „How to Win at College” (2005),
  • „How to Become a Straight-A Student” (2006),
  • „How to Be a High-School Superstar” (2010),
  • „So Good They Can't Ignore You: Why Skills Trump Passion In The Quest For Work You Love” (2012),
  • „Deep Work: Rules for Focused Success în a Distracted World” (publicată şi în limba română cu titlul: Deep Work. Concentrarea ca superputere într-o lume a perturbărilor) - 2016,
  • „Digital Minimalism: Choosing a Focused Life în a Noisy World” (publicată şi în limba română cu titlul: Minimalism digital. Concentrează-te pe propria viaţă într-o lume plină de zgomot) - 2019,
  • „The Time-Block Planner” (2020),
  • „A World Without Email” (publicată şi în limba română cu titlul: O lume fără e-mail. Cum să regândeşti muncă într-o epocă a excesului de comunicare) - 2021.
Citește tot Restrânge