Cantitate/Preț
Produs

Mitul temei pentru acasă

De (autor) Traducere de Ina Elena Irimia
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – 2015

Într-un sistem de învățământ în care aproape toate practicile au un discret parfum de absurd Mitul temei pentru acasă e un exercițiu de gândire critică aproape revoluționar.

Mitul temei pentru acasă este o analiză incisivă a sistemului de învățământ. În opinia lui Alfie Kohn un set de concepții greșite despre învățare ne-a lăsat copiii cu mai puțin timp liber.

Mitul temei pentru acasă arată de ce concentrarea pe ideea de competitivitate nu este benefică. Alfie Kohn aduce argumentele necesare pentru a înțelege că acest lucru a adus și mai mult conflict în familiile noastre. Conform statisticilor lui Alfie Kohn există școli și sisteme de învățământ care funcționează și fără competiție și o fac foarte bine.

Mitul temei pentru acasă este o pledoarie pentru a petrece mai mult timp liber cu familia într-o atmosferă mai prietenoasă.

În Mitul temei pentru acasă Alfie Kohn analizează cu minuțiozitate și atenție literatura de cercetare – citează zeci de studii unde caută o corelație între teme și performanță, excelență, profunzimea învățării. Concluzia aproape unanimă este că nu există o utilitate a temelor pentru acasă, fie ea dovedită științific sau observată empiric.

Alfie Kohn nu pledează pentru soluții radicale. El încearcă să imagineze o lume mai bună pentru noi toți – copii, părinți, educatori. În Mitul temei pentru acasă vorbește pe larg, cu calm și elocvență despre pașii mici pe care putem deja începe să îi facem.

Ei bine, Alfie Kohn „recidivează” în acest volum și în stilul său plin de curaj, dar în egală măsură riguros documentat pune sub lupă chestiunea temelor pentru acasă.

Citește tot Restrânge

Preț: 4200 lei

Puncte Express: 63

Preț estimativ în valută:
807 866$ 701£

Carte indisponibilă temporar

Doresc să fiu notificat când acest titlu va fi disponibil:

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786069356364
ISBN-10: 6069356365
Pagini: 231
Editura: Multi Media Est