Cantitate/Preț
Produs

Viața nemuritoare a Henriettei Lacks: Povestea femeii care a schimbat medicina secolului XX

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – May 2018

Doctorii i-au prelevat celule fără să îi ceară voie. Iar aceste celule – numite HeLa – n-au murit niciodată. Mai mult, au provocat o revoluție în medicină și au stat la baza unei industrii de milioane de dolari. După 20 de ani, copiii ei au aflat adevărul. Și viețile lor s-au schimbat fundamental.

O chema Henrietta Lacks, dar oamenii de știință au cunoscut-o sub numele de HeLa. A fost o femeie săracă, de culoare, care a cultivat tutun, iar celulele ei – recoltate fără ca ea să știe, în 1951 – au devenit unul dintre cele mai importante instrumente în cercetarea medicală, vitale pentru dezvoltarea vaccinului contra poliomielitei, pentru studiile asupra clonării, cartografierea genomului uman, fertilizarea in vitro și multe altele. Celulele Henriettei au fost cumpărate și vândute în milioane de doze, dar, cu toate acestea, ea a rămas un personaj aproape necunoscut.

Aflați din istoria zguduitoare a Henriettei Lacks: 

•  ce au în comun, etica, rasa și medicina; 
•  ce descoperiri științifice s-au făcut datorită celulelor nemuritoare HeLa și ce înseamnă să te vindeci prin credință; 
•  povestea fiicei sale, Deborah, chinuită toată viața de tot felul de întrebări legate de mama ei, pe care n-a apucat s-o cunoască. 
 

Rebecca Skloot povestește lucruri despre știință într-o manieră lucidă, tratează cu prudență politicile rasiale ale medicinei și relatează cu multă delicatețe istoria, adesea dureroasă, a familiei Lacks. Ea vorbește, de asemenea, despre nemuritoarele celule HeLa, intrând cu mult curaj în zona profund spirituală în care familia Henriettei a ajuns să înțeleagă prezența eternă a acesteia în lume. Scrierile despre știință conțin mai ales fapte, narate neutru. Însă cartea de debut a Rebeccăi Skloot este curajoasă și uimitoare. – New York Times 


Despre Fundația Henrietta Lacks 

Citește tot Restrânge

Preț: 5500 lei

Puncte Express: 83

Preț estimativ în valută:
1072 1169$ 943£

Carte disponibilă

Livrare express 09-11 februarie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786067223156
ISBN-10: 6067223155
Pagini: 576
Dimensiuni: 145 x 205 mm
Editura: PUBLICA