Cantitate/Preț
Produs
Update 23 martie - COVID-19 - Informații privind activitatea Books Express

Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc (HEXAGON)

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Paperback – 2013
Prefata de Radu Ioanid
 
Volum aparut sub egida Institutului Roman de Istorie Recenta si a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc
 
„München, 21 februarie 1981, ora 21.50: o explozie infioratoare, asa cum orasul german nu mai traise de la al Doilea Razboi Mondial, zguduie sediul postului de radio Europa Libera. Dupa trei decenii de la atentat, exceptionala carte Sacalul Securitatii.Teroristul Carlos in solda spionajului romanesc spune povestea absconsa a relatiei dintre gruparea terorista si Securitatea lui Ceausescu, dezvaluind amanunte inedite ale atentatului de la München.
Cum a ajuns Securitatea sa lucreze cu cel mai rau famat terorist al timpului? In ce operatiuni? Cit si cum a platit? Cum se face ca afaceri oneroase si atentate teroriste asupra statelor occidentale au fost puse la cale la Bucuresti? Liviu Tofan isi surprinde cititorul prin detaliile demne de roman politist, probate insa cu documente din toate colturile lumii: operatiuni ultrasecrete, afaceri de contraspionaj, perchezitii conspirative, atacuri distrugatoare, atentate cu colete-capcana, bani negri, anchete musamalizate.
Ceea ce nu au reusit autoritatile romane postcomuniste in doua decenii – alcatuirea unui rechizitoriu revelator pentru trimiterea in fata justitiei a capilor Securitatii pentru complicitatea cu gangsterul terorist revolutionar Carlos Sacalul – a izbutit Liviu Tofan. O carte captivanta, o analiza minutioasa care imbina cercetarea istorica cu jurnalismul de investigatie.” (Andrei Muraru)
 
Din cuprins:
„Sa-i omorim pe toti” • Din spatele Cortinei de Fier • Cine se aseamana se aduna • Inceputul sfirsitului • Nota de plata • Secretele dauneaza grav sanatatii • Procurorii intreaba, martorii se fac ca raspund
 
Citește tot Restrânge

Din seria HEXAGON

Preț: 1795 lei

Preț vechi: 1995 lei
-10%

Puncte Express: 27

Preț estimativ în valută:
353 389$ 317£

Carte disponibilă

Livrare express 03-05 iunie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9789734634408
ISBN-10: 9734634402
Pagini: 256
Dimensiuni: 135 x 200 mm
Editura: Polirom
Seria HEXAGON