Cantitate/Preț
Produs

Mentalitatea învingătorului: O nouă psihologie a succesului (Cărţi-Cheie)

De (autor) Traducere de Simona Karner
Notă GoodReads:
ro Limba Română Carte Paperback – February 2013

Carol S. Dweck, profesoară de psihologie la Stanford, lansează o teorie nouă potrivit căreia mentalitatea oamenilor e de două feluri: rigidă şi flexibilă. Mentalitatea constă, de fapt, într-un set de convingeri despre propria persoană şi despre însuşirile noastre cele mai importante. Gândeşte-te la inteligenţa, talentele şi personalitatea ta. Le simţi ca pe nişte aspecte rigide, de neschimbat? Sau eşti de părere că ţi le poţi dezvolta în timp?

Oamenii cu mentalitate rigidă cred că însuşirile lor fundamentale sunt un dat, că inteligenţa şi talentele lor nu pot fi schimbate. Dacă sunt suficient de deştepţi, foarte bine, dacă nu… mai deştepţi de atât oricum nu vor fi. Aceşti oameni simt nevoia să-şi dovedească mereu calităţile, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de cei din jur, în loc să şi le dezvolte. Şi consideră că, pentru a avea succes, e de ajuns să ai talent, că nu trebuie să faci niciun efort.

 

Oamenii cu mentalitate flexibilă, pe de altă parte, sunt de părere că-şi pot dezvolta calităţile prin strădanie şi dăruire. Desigur, sunt mândri de inteligenţa şi talentele lor, dar acestea reprezintă doar o rampă pentru dezvoltarea lor personală. Sunt conştienţi că nimeni, fie că vorbim de Mozart, Darwin sau Michael Jordan, n-a realizat vreodată un lucru măreţ fără să înveţe şi să se perfecţioneze încontinuu. Oamenii cu mentalitate flexibilă sunt maleabili şi dornici să-şi însuşească lucruri noi, două aspecte esenţiale pentru a te realiza în viaţă. Practic, toţi oamenii realizaţi au aceste calităţi.

Dweck discută pe larg despre influenţele celor două tipuri de mentalitate în toate aspectele vieţii, de la afaceri la dragoste. Şi susţine că poţi oricând să-ţi schimbi gândirea din rigidă în flexibilă, trecând, aşadar, în tabăra oamenilor de succes.

 

 

Carol S. Dweck este profesoară de psihologie la Universitatea Stanford şi este renumită pentru cercetările sale despre succes şi motivaţie.

A ţinut cursuri şi la Univesităţile Columbia şi Harvard, precum şi în nenumărate alte instituţii din lume şi a primit un post la American Academy of Arts and Sciences. Este autoarea volumului ştiinţific Self-Theories: Their Role in Motivation, Personality, and Development, desemnat Cartea anului de World Education Federation. Cărţile sale au fost, în general, recenzate în publicaţii de renume, ca: The New Yorker, Time, The New York Times, The Washington Post şi The Boston Globe.

 

Citește tot Restrânge

Din seria Cărţi-Cheie

Preț: 3083 lei

Puncte Express: 46

Preț estimativ în valută:
611 660$ 511£

Carte indisponibilă temporar

Doresc să fiu notificat când acest titlu va fi disponibil:

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786065883406
ISBN-10: 6065883409
Pagini: 384
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Editura: Curtea Veche
Seriile Cărţi-Cheie , Mindset


Recenzii

„O carte bună îţi inspiră încredere şi te face să-i urmezi sfaturile. Această cercetare despre mentalitate s-a dovedit extrem de valoroasă în viaţa mea, făcându-mă să-mi schimb atitudinea faţă de provocări, care, cu timpul, devin din ce în ce mai complexe. Această carte îţi poate schimba viaţa, la fel cum mi-a schimbat-o şi mie!“
Robert J. Sternberg
Profesor de psihologie, Universitatea Yale

„O carte serioasă şi utilă. E interesant că autoarea susţine că rigiditatea mentală nu e de niciun folos, nici măcar în plan personal, şi că poţi oricând să-ţi schimbi mentalitatea.“
Publishers Weekly

„Ce idee splendidă, frumos şi pertinent exprimată… O carte extraordinară!“
Ned Hallowell
Autor de bestselleruri