Cantitate/Preț
Produs

Manualul Merck de Medicină Veterinară

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Carte Hardback – 10 Apr 2014

Peste 400 de experti din 19 tari au contribuit la cea mai actuala, concisa si cuprinzatoare enciclopedie veterinara a lumii!

CUVANT INAINTE
Traim intr-o epoca a noului, in care "cel mai recent" este neaparat "cel mai bun". Aproape zilnic suntem asaltati de mesaje care incearca sa ne convinga de faptul ca un anumit produs este mai bun, mai rapid, sau mai eficient. Tocmai de aceea este o recompensa faptul ca Manualul Merck de Medicina Veterinara, publicat prima data in 1955, continua sa fie cel mai bine vandut manual de medicina veterinara si totodata referinta esentiala in lume. Cu fiecare editie succesiva, Manualul Merck a devenit tot mai voluminos, atat ca numar de pagini cat si ca domenii - si totusi, scopul ramane acelasi cu cel mentionat de editori in prima editie: "... de a furniza medicului veterinar informatii concise, actualizate si certificate despre diagnosticul si tratamentul bolilor la animalele de companie sau la cele destinate consumului (domestice)."

Desi scopul ramane acelasi, iar organizarea cartii va fi familiara celor care au utilizat editiile precedente, aceasta noua editie a suferit modificari semnificative. Design-ul paginilor a fost complet refacut pentru a permite citirea facila si localizarea rapida a informatiei in pagina. Tabelele au fost de asemenea reconcepute, iar aspectul cel mai notabil - Manualul Merck a fost de aceasta data tiparit in policromie pentru prima data, ceea ce a permis adaugarea unui mare numar de imagini - care includ ilustratii originale, imagini radiografice, ecografice si endoscopice, imagini de microscopie optica si multe altele, care imbogatesc continutul textului. In total, cartea contine aproximativ 250 de imagini, numar pe care speram sa il crestem odata cu editia urmatoare.

Fiecare capitol al cartii a fost atent revizuit si actualizat. Deoarece animalele exotice si de laborator au o popularitate aflata in crestere, aceasta sectiune a fost extinsa, cu includerea unor informatii mai cuprinzatoare despre pasarile de colivie, pesti, ratite, reptile si rozatoare, dar si un nou capitol despre aricii africani. Sectiunea despre animalele de laborator include acum detalii despre normele cheie de reglementare. Sectiunile "Imunologie” si "Comportament” au fost revizuite extensiv pentru a furniza informatii utile medicului practician. Sectiunea "Toxicologie” a fost reorganizata si s-a adaugat un nou capitol despre ciuperci otravitoare. Tabelul cu notiuni de referinta despre Zoonoze a fost actualizat cu informatii despre zoonoze recente si referinte incrucisate. In plus, potentialul zoonotic al bolilor veterinare a fost scos in evidenta pe tot parcursul volumului.

Au fost adaugate capitole noi cu informatii fundamentale despre probleme nou-aparute in medicina veterinara, cum ar fi clonarea animalelor domestice, medicina complementara si medicina alternativa. Alte capitole noi trateaza afectiuni si boli precum sindromul metabolic ecvin, anomaliile metabolismului potasiului, veziculita seminala la tauri si pseudosarcina la caprine. Alte capitole au fost revizuite sau rescrise, cum ar fi schiopatura la cabaline, boala cardiaca si insuficienta cardiaca, si bolile stomacului si ale intestinelor la animalele mici, pentru a numi doar cateva.

Pentru a utiliza cat mai eficient Manualul Merck, consultati Ghidul pentru Cititori si Cuprinsul cartii. Indexul de la sfarsitul cartii poate fi cel mai bun pas initial pentru a localiza informatia despre un anumit subiect. Pentru a pastra caracteristica definitorie de carte de buzunar editorii au impus anumite limitari autorilor si consultantilor, legate de spatiu, si de aceea nu sunt incluse referinte.

Bogatia si valoarea informatiei din Manualul Merck de Medicina Veterinara se datoreaza celor aproape 400 de autori care au participat la crearea acestei editii si care sunt inclusi in enumerarea autorilor si consultantilor. In plus, au existat numerosi redactori care au contribuit la calitatea textului prin comentariile si sugestiile lor. In absenta expertizei lor si a timpului alocat, publicarea unui volum de aceasta magnitudine nu ar fi fost posibila. Impactul acestei carti in intreaga lume este consolidat de faptul ca volumul este in continuare tradus si publicat in alte limbi, dar si de contributiile autorilor din peste 19 tari ale lumii. 

Le aducem multumiri si membrilor consiliului editorial care au revizuit toate capitolele din aria lor de expertiza si au adus sugestii nepretuite pentru capitolele si autorii noi. Cumulate, cunostintele tuturor continua sa modeleze acest volum. In spatele scenei, colectivul editorial al Merial si grupul editorial Merck au facut ca aceasta uriasa lucrare sa devina posibila. Multumim in mod special lui Odilia Achu, care a condus in mod virtual fiecare faza a crearii volumului, fara a pierde din vedere nici un detaliu; lui Scott Line, care a revizuit cateva mii de imagini, le-a selectat pe cele mai reprezentative si utile, si a coordonat includerea lor, fiind in acelasi timp editor asociat; si lui Susan Aiello, care continua sa contribuie la excelenta editoriala a lucrarii. Fiecare editie a fost produsa si promovata sub indrumarea experta a lui Gary Zelko si Pamela Barnes-Paul din cadrul companiei Merck.

Publicarea unei carti noi aduce intotdeauna satisfactii, insa este de inteles ca informatia cuprinsa in ea trebuie sa fie disponibila si in alte formate pentru a-i creste utilitatea in randul studentilor si practicienilor. Manualul Merck de Medicina Veterinara este deja disponibil in cateva formate electronice, si vom continua sa exploram optiuni noi pentru diseminarea informatiei pe durata acestei editii. Ca de obicei, asteptam sa primim feed-back si sugestii care contribuie la imbunatatirea acestui volum.

Citește tot Restrânge

Preț: 33660 lei

Preț vechi: 34000 lei
-1%

Puncte Express: 505

Preț estimativ în valută:
6885 8112$ 6150£

Carte disponibilă

Livrare economică 06-20 octombrie

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786068043128
ISBN-10: 6068043126
Pagini: 2992
Dimensiuni: 14 x 22 cm x mm
Editura: Medicala CALLISTO