Cantitate/Preț
Produs

De zece ori pe buze (Povestiri)

De (autor)
Notă GoodReads:
ro Limba Română Carte Paperback – 2015
După ce a arătat cu prima ei carte - Deadline, un roman splendid -, că este un talent original şi redutabil, Adina Rosetti schimbă genul şi atacă nu doar proza scurtă, ci şi cel mai dificil subiect: copiii. Care se plimbă prin toate cele opt povestiri ale volumului de faţă, în patru fiind chiar naratorul a cărui voce demonstrează că autoarea ­cunoaşte perfect această lume dar mai ales ştie exact cum să o pună-n pagină, nu există nicio notă falsă, nicio ieşire în decor. Limbajul celor mici, atât de greu de redat, sensibilitatea lor acută, jocul, umorul, uneori nostalgia, tristeţea, suferinţa sau chiar disperarea, toate se intersectează în proze excelente care se citesc cu încântare şi rămân multă vreme în mintea cititorului. De zece ori pe buze - o reuşită deplină!
Răzvan Petrescu

Autoarea reuşeşte ceea ce numai romancierii adevăraţi pot: să pornească de la fapte reale, împletind poveşti de viaţă diferite, şi să creeze literatură sută la sută, cu o abundenţă a detaliului ce dovedeşte forţa incontestabilă a invenţiei narative.
Luminiţa Corneanu
România literară

Adina Rosetti scrie frumos. Construieşte cu ingeniozitate, cu precizie şi siguranţă, te captivează şi te stăpâneşte, îţi arată clar că ai în mâini lucrarea unui autor care ştie ce vrea să spună şi cum să spună.
Cristina Mitrea
www.4arte.ro

Adina Rosetti impresionează prin abilitatea de a varia tonurile: de la realism la umor şi poezie, plus o irizare de fantastic pentru a pigmenta totul - un autor înnăscut!
Stéphanie Dupays
Le Monde des livres


"Şi actele cădeau mereu de pe masă, foile zburau în aer, un fel de furtună de foi se stârnise în cameră şi prin furtuna aia albă, ca o ninsoare, mami îl vedea pe tati şi tati o vedea pe mami şi foile nu mai erau foi, erau porumbei albi care zburau spre cer, erau confetti de sărbătoare, erau baloane de petrecere, iar ei nu divorţau, ci se căsătoreau din nou, stăteau pe treptele unei biserici şi zâmbeau fericiţi, ţinându-se de mână, şi mami era cea mai frumoasă mireasă, şi tati era cel mai frumos mire, şi toată lumea aplauda, şi foile şi porumbeii şi baloanele s-au oprit o clipă din zbor şi-au rămas toate suspendate atunci când mami şi tati s-au sărutat aşa cum se sărută prinţesele din desene animate cu prinţii care le salvează, înainte să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţe, numai că în clipa aia s-a întâmplat ceva îngrozitor."


Citește tot Restrânge

Preț: 000 lei

Preț vechi: 000 lei
-10%


Preț estimativ în valută:
$ £

Disponibilitate incertă

Doresc să fiu notificat când acest titlu va fi disponibil:

Preluare comenzi: 021 569.72.76

Specificații

ISBN-13: 9786065888104
ISBN-10: 6065888109
Pagini: 224
Editura: Curtea Veche
Seria Povestiri


Notă biografică

Născută în 1979, la Brăila.
A absolvit în 2001 o facultate economică la Universitatea Româno-Americană, apoi un curs postuniversitar de jurnalism la Universitatea Bucureşti.
Din 2004 a început să scrie reportaje şi articole la Dilema Veche şi, apoi, la Dilemateca. A lucrat ca jurnalist şi a colaborat cu diverse publicaţii: Time Out Bucureşti, ELLE Romania, Unica, Esquire, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul "Tânărul Jurnalist al Anului 2007" (secţiunea Cultură), acordat de Freedom House.

În 2010 i se publică la Curtea Veche Publishing primul roman, Deadline, foarte bine primit de critică şi public, aflat acum la cea de-a doua ediţie şi tradus în franceză (Mercure de France, 2013). În 2014 îi apare, tot la Curtea Veche Publishing, cartea pentru copii Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul, cu ilustraţiile Cristianei Radu, premiată în cadrul galei Cele mai frumoase cărţi din România cu premiul pentru "Cea mai frumoasă carte pentru copii şi tineret".
A participat la volumul colectiv Poveşti cu scriitoare şi copii (2014) şi predă creative writing pe înţelesul copiilor. Site-ul personal al autoarei este adinarosetti.ro