Zorro, vulpoiul mascat

“Reîncepu atacul. Senor Zorro aruncă o privire pe fereastră. Mai mulți soldați aveau săbiile pregătite pentru atacul final.

  • Acum, senor, dă-ți masca jos și sărută-mă. Clipele sunt numărate!”

Senor Zorro a apărut pentru prima dată în Blestemul din Capistrano scris de Johnston McCulley și a văzut lumina tiparului la data de 9 august 1919 în revista de scandal All Story Weekly. Povestea a fost publicată în cinci părți, ultima fiind publicată la 6 septembrie 1919. În pueblo (sat/localitate) Reina de Los Angeles, Zorro, vulpoiul, îi apăra pe cei asupriți, în numele dreptății. Dat fiind succesul de care eroul s-a bucurat atât în romane, cât și pe marele ecran, editura Grosset & Dunlap a reeditat povestea în variantă cartonată (1924) și i-a schimbat titlul în Semnul lui Zorro.

Pe parcursul carierei sale, McCulley a publicat în total șaizeci și cinci de povestiri cu și despre Zorro în paginile revistelor, multe dintre acestea fiind împărțite în episoade. Ultima dintre ele, Masca lui Zorro, a apărut în 1959, în publicația Short Stories for Men. Astfel a fost intitulat și filmul apărut in 1998, produs de TriStar Pictures și Amblin Entertainment a lui Steven Spielberg, care i-a avut în rolurile principale pe Anthony Hopkins și Antonio Banderas.

Când nu purta masca și pelerina, Zorro își făurise o a doua identitate complet opusă și anume pasivul Don Diego Vega, fiul bogatului Alejandro Vega, rămas văduv. Nimeni nu bănuia că blândul Diego, care detesta violența, ar fi putut fi viteazul mascat. Zorro le era cunoscut soldaților de pe ruta principală, care lega misiunile (lăcașuri religioase) din California, El Camino Real, sub numele de spaima călătorilor. În ochii poporului era eroul care îi apăra în fața nedreptăților. Diego, un om care prefera discuțiile despre poezii în locul patimii trezite de dueluri, era o fațadă perfectă pentru alter-ego-ul său- vulpoiul. Imaginația publicului a fost cucerită de spiritul lipsit de griji al lui Zorro, de îndemânarea sa nemaivăzută ca spadasin și dragostea sa pentru dreptate. Nici latura romantică a lui Diego/Zorro nu este un subiect de neglijat. Prin dragostea către senorita Lolita, așa cum apare la McCulley, personajul a câștigat o popularitate imensă și în ceea ce privește sexul frumos.

“Sabia lui Senor Zorro țâșni ca limba unui șarpe, lovi de trei ori și pe fruntea palidă a lui Ramon apăru dintr-o dată un Z însângerat, roșu ca focul, chiar între ochi.

– De acum înainte îl vei purta pe vecie, comandante!”

Alte cărți cu supereroi

Christmas Boutique

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *