Zanzibar, o insulă plină de magie

 

“The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.” ― Marcel Proust―

Dacă aveţi suflet de călător şi chemarea unui aventurier, vă recomand să vă îmbarcaţi într-o călătorie de neuitat, una care să îmbine magia, spiritualitatea, misterul şi libertatea.  Africa este cea care deschide mii de porţi, te invită să o descoperi şi să o admiri, pas cu pas, încetul cu încetul. Acest mirific continent ascunde o insulă în Oceanul Indian, o oază de linişte şi plină de secrete, aflată la aproximativ 38 km de coasta continentală. Aceasta face parte dintr-un arhipelag de insule, împreună cu insula Pemba din nordul Zanzibarului şi alte insule mult mai mici.

Cum se ajunge:Pe această insula se ajunge fie cu avionul din Dar Es Salaam, fie cu barca. Călătoria de la Dar până la Stone Town,fosta capitală a acestei insule, nu durează foarte mult, în jur de 2 ore cu feribotul şi în condiţii foarte bune. Vă trebuie însă paşaport şi viză validă pentru a intra în Zanzibar. Climă:Această insulă reprezintă o destinaţie ideală dacă nu vă hotărâţi să plecaţi în lunile aprilie şi mai. Atunci plouă cel mai mult şi nu vă veţi putea bucura de privelişte, soare şi nisip fierbinte. Cel mai bine este să consultaţi o prognoză pentru perioada pe care aţi ales-o pentru călătorie înainte de a rezerva bilete.Cazarea:Dacă vreţi să vă bucuraţi de un sejur plăcut, sigur şi de cele mai bune condiţii, pregătiţi-vă să vă uşuraţi portofelele. În Zanzibar există foarte multe hoteluri şi pensiuni care oferă condiţii excelente, dar şi preturile sunt pe măsură. Consultaţi agenţiile de turism şi vedeţi ce oferte bune au, cu cazarea inclusă. Atracţii:Odată cazaţi şi uşuraţi de bagaje, plecaţi în recunoaştere. Trebuie să vedeţi culturile de condimente, de tot soiul, să primiţi mostre, să gustaţi din aromele senzuale ale insulei. Apoi nu trebuie să uitaţi de pădurea Jozani unde vieţuiesc maimuţele Red Colobus, extrem de prietenoase şi jucăuşe. De asemenea, există şi clădiri istorice destul de vechi ce merită văzute precum The House of Wonders, Slave Market şi The Arab Fort. Ca orice altă destinaţie exotică, Zanzibar nu duce lipsa unei pieţe imense unde vă puteţi delecta cu o mulţime de produse la preţuri rezonabile. Comercianţii sunt deschişi negocierilor.Oamenii:Pentru că este o comunitate islamică, trebuie să aveţi grijă cum vă purtaţi în public. Încercaţi să purtaţi haine care să vă acopere, nu este permis să umblaţi în costum de baie pe stradă, este lipsă de respect faţă de musulmani. Fiţi discreţi când beţi alcool, nu vă manifestaţi dragostea în public, fiţi rezervaţi. Respectaţi obiceiurile locale, nu aveţi voie să întraţi în moschei decât dacă sunteţi însoţiţi de un musulman. Limba oficială este Kiswwahili, dar puteţi să vă înţelegeţi cu localnicii şi în limbi europene precum engleza, franceza şi italiana şi în limba arabă. În ceea ce priveşte banii, se acceptă dolarii americani, iar moneda lor oficială este şilingul tanzanian (TSH), (1 USD=1400 TSH). Pentru o astfel de călătorie trebuie să vă faceți planurile din timp, să vă gândiți cu cine porniți în această aventură și ce amintiri vreți să vă creați. Noi vă dorim ” Călătorie plăcută” și așteptăm impresii notate în jurnalul Travel.Mai multe ghiduri de călătorie займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *