You are smarter than you think!

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” – Albert Einstein

Tehnologia influenţează modul în care gândim. Era internetului a produs un nou tipar de inteligenţă: învăţăm mai mult şi reţinem pentru o perioadă mai îndelungată de timp, ne exprimăm gândurile în scris mai mult şi oferim celorlalţi acces la gândurile noastre pe blog, suntem mai conştienţi de lumea ce ne înconjoară. Tehnologia modernă ne transformă în persoane mai inteligente, mai bine conectate şi cu o gândire mai profundă.

În Smarter Than You Think, Clive Thompson (jurnalist Canadian, blogger şi scriitor în domeniile Știinţă şi Tehnologie) ne arată cum fiecare inovaţie în domeniul tehnologiei aduce cu sine anxietate în viaţa noastră. Ne este teamă că ne vom schimba iremediabil, că devenim superficiali, că nu mai acordăm importanță culturii şi tradiţiilor. Dar, ca de fiecare dată, ne adaptăm din mers, învăţăm ceea ce este nou şi reţinem ceea ce este bun din lucrurile deja vechi.

“Smarter Than You Think” nu este o carte despre oameni de ştiinţă. Este o carte despre tine, o carte despre societatea în care trăim noi, utilizatorii de tehnologie. Este o carte despre cum telefoanele smart şi aplicaţiile pe care le folosim ne oferă modalităţi noi de a învăţa, de a comunica şi de a împărtăşi idei şi experienţe.

Alături de cartea lui Clive Thompson am adăugat o listă de cărţi apărute recent pe raftul Science – despre cum şi ce şi când şi unde, despre cine şi de ce. Pentru că ştim că îţi pui aceste întrebări şi cauţi răspunsuri şi pentru că da, eşti mai inteligent decât crezi.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *