Un an fără zahăr. Vă puteți imagina?

Year of No Sugar
Tu știi cât zahăr consumi și în ce alimente în găsești? Ei bine, în aproape orice. Te-ai gândit cum ar fi să renunți complet la zahăr, la tot ce înseamnă acesta? La înghețate, la dulciuri de tot soiul, la prăjituri, torturi și alte bunătăți? Vă spune Eve Schaub- foarte greu,  extrem de dificil, dar se vor vedea îmbunătățirile în ceea ce privește sănătatea.

Autoarea cărții, „Year of No Sugar”, a decis, împreună cu familia ei, să elimine complet zahărul din alimentație timp de un an. Și nu a fost deloc ușor. Când a început să pună în aplicare acest proiect a primit nu numai sprijinul soțului și al celor două fiice, ci și implicarea lor, iar fetele aveau, la vremea respectivă, 11 și 6 ani, vârstele ideale de a savura dulciurile copilăriei. Ce au descoperit cei patru a fost că zahărul se afla în șuncă, în snacksuri, în salate, în sosuri, în mâncarea pentru copii, în orice aliment comercializat, chiar și în pâine.

Fiica cea mare a ținut și un jurnal pe toată durata proiectului și unele fragmente au fost introduse în carte. Fata susținea în jurnal că nu a fost totul numai o joacă și că au fost făcute niște sacrificii destul de mari pentru niște copii pofticioși. Săreau peste niște aspecte din copilăria lor, ținând cont că zahărul face parte din copilărie și apare la tot pasul. Au rezistat însă, ambiția și încrederea în propriile forțe nu le-au lipsit.

Eve își dă seama de influența pe care zahărul o exercită asupra corpului uman și de impactul negativ pe care acesta îl are, ducând la diabet, obezitate, cancer, probleme cu inima și nu numai. Oferă sfaturi legate de o nutriție sănătoasă, fără zahăr, și dovedește că se poate mânca în oraș fără zahăr și pot fi procurate alimente din magazine care nu conțin ingredientul ce provoacă dependență.

Cartea „Year of No Sugar” este un roller coaster de descoperiri, provocări și realizări al familiei Schaub care învață ce înseamnă să trăiască fără zahăr, care sunt avantajele și dezavantajele. Conține sfaturi pentru a duce o viață sănătoasă și învăță cititorii că uneori e bine să facem niște sacrificii pentru a ne păstra sau îmbunătăți sănătatea fizică, dar și psihică.

Mai multe titluri din categoria Nutriție sănătoasă Mai multe titluri din categoria Gătitul pentru copii займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “Un an fără zahăr. Vă puteți imagina?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *