Woody Allen

 “If you’re not failing every now and again, it’s a sign you’re not doing anything very innovative.

 Allen Stewart Konigsberg așa cum poate puțină lume îl cunoaște pe renumitul regizor și scriitor umoristic Woody Allen, s-a născut la 1 decembrie 1935 în orașul emblematic al Statelor Unite, New York. Rețeta de viață a acestuia nu este departe de tiparul în care majoritatea celebrităților se încadrează: o copilărie controversată, cu prezență redusă la școală, comportament ofensator și o atitudine împotriva a tot ce reprezenta domeniu învățământ. Deși era pasionat de filme, nici măcar Facultatea de artă cinematografică de la Universitatea din New York nu l-au făcut să privească cu îngăduință acest mediu scolastic. După primul semestru, datorită absentării de la cursuri, este exmatriculat.

I’m not anti-social. I’m just not social.”

Ca pasiuni și hobby-uri personale, îl încântau magia și muzica. Va învăța să cânte la clarinet, la saxofon și va participa la audiții muzicale – într-un astfel de mediu întâlnindu-și viitoarea soție, Harlene.

I can’t listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.

De la o vârstă fragedă, 16 ani, a început să trimită ziarelor new york-eze glume și comicării, care vor fi publicate sub numele unui autor anonim. Cariera sa va înflori din punct de vedere umoristic, acesta având numeroase cărți de acest gen publicate: Don’t drink the water (1967), Death (1975), God (1975), Slide Effects (1981), The complete prose (1994).

Most of the time I don’t have much fun. The rest of the time I don’t have any fun at all.

Se remarcă mai întâi drept comediant, în diferite show-uri Tv, pentru ca apoi să fie promovat în filme, devenind un actor renumit și căutat. La rândul său, se va implica în regizarea de lung-metraje, obținând premii numeroase pentru producțiile sale. Amintim: Globul de aur pentru Cel mai bun scenariu (1985, Trandafirul din Cairo), Premiul BAFTA pentru Cel mai bun regizor (1977, Annie Hall) și Cel mai bun film (1985, Trandafirul din Cairo), Premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin (1985, Trandafirul din Cairo), precum și două premii Oscar pentru Cel mai bun regizor (1977, Annie Hall) și Cel mai bun scenariu original (1977- Annie Hall, 1986- Hannah and Her Sisters).

What if nothing exists and we’re all in somebody’s dream?

God is silent. Now if only man would shut up.”

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Marie Beyle

Niciodată frumosul nu va înceta să ne inspire. Admir arta: natura înconjurătoare, literatura, pictura. Citesc și aprofundez istoria, pentru că "nu tot ceea ce este vechi este neapărat și demodat, după cum nu tot ceea ce este nou este și modern". Găsesc inteligență în zâmbetul unui copil și sunt de acord cu Mihai Eminescu când afirmă că "orice cap omenesc seamănă c-o odaie. Întrebarea e ce fel de odaie, ce aer, ce lumină e în ea și ce societate găsești".

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *