Vrei să-ți deschizi o afacere?

Pentru a obține independență financiară tot mai multe persoane se gândesc la deschiderea unei afaceri personale. Dacă și ție îți surâde această idee, trebuie să cunoști care sunt primii pași în lansarea unui business. Nu uita că trebuie să te organizezi foarte eficient, sa ai disponibilitatea de a-ți asuma riscuri și să ai o rezistență fizică și psihică foarte bună, deoarece cu siguranță te vei afla în situația de a susține un efort prelungit. Nu este ușor să fii antreprenor, dar nici imposibil.

Dacă nu ești decis asupra domeniului în care vrei să-ți deschizi afacerea, gândește-te la o muncă ce îți poate aduce satisfacții nu doar pe plan financiar, ci și personal, corelând eventual ce știi să faci cel mai bine, cu ceea ce muncești acum sau dacă nu, alege un domeniu care să îți aducă un profit satisfăcător. Alege apoi numele firmei, care este foarte important dacă vei dori pe viitor să construiești un brand puternic.

Urmează apoi să alegi o formă legală pentru afacerea ta ( S.R.L. – societate cu răspundere limitată, S.A. – societate pe acțiuni. P.F.A. – Persoană Fizică Autorizată sau I.F. – Intreprindere Familială) și un obiect de activitate principal. Dacă nu dorești să petreci foarte mult timp cu deschiderea unei afaceri, poți apela la serviciile unei companii de înființări firme care să se ocupe de întocmirea actelor constitutive. Alege o bancă unde să-ți deschizi un cont de companie, comandă-ți ștampile, cărți de vizită, realizează-ți un site pentru a-ți promova afacerea și nu uita să îți găsești un contabil expert.

După ce reușești să îți pui afacerea pe picioare, ocupă-te în mod constant de promovarea dar și de dezvoltarea acesteia. Dacă te gândești la deschiderea unui business online, trebuie să ai în vedere produsele, clienții, website-ul și vânzările. O afacere de succes necesită o implicare maximă și constantă. De asemenea, trebuie să descoperi și să cunoști nevoile clienților, precum și cerințele pieței actuale. Multă baftă!

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *