Visul lucid, o experiență fascinantă

 

Visul lucid este o stare mentală deosebită, asemănătoare unei halucinații, în care persoana care visează este în totala stăpânire a facultăților sale cognitive. În timpul viselor lucide ești conștient că visezi și mai mult, îți poți controla aceste vise. Experiența trăită este una cu adevărat fascinantă, simțurile sunt foarte ascuțite iar realitatea fizică a stării de veghe este percepută la un nivel foarte intens. Conținutul oniric este foarte bogat, iar posibilitatea de a stăpâni aceste experiențe într-un mod foarte conștient conduce la trăiri impresionante.

Tehnica visării lucide a fost descoperită de Dr Stephen LaBerge, considerat cel mai important cercetător din lume în domeniul științei și practicii visului lucid. Una din principalele cărți ale sale este Exploring the World of Lucid Dreaming. Fizicianul Richard Phillips Feynman laureat al Premiului Nobel vorbește despre visul lucid și beneficiile acestei practici în cartea sa 'What Do You Care What Other People Think?', relatând cu un umor fantastic experiențele sale. Persoanele care visează conștient pot avea parte însă și de experiențe tulburătoare.

Călugării tibetani practică visul lucid din timpuri străvechi, această experiență fiind considerată atunci accesibilă doar celor inițiați. În ziua de astăzi, după ce tehnica visării lucide a fost cercetată științific într-un mediu sigur și controlat, poate fi practicată de către oricine. Visele lucide sunt foarte realiste și permit realizarea unor acțiuni cu adevărat imposibile în viața de zi cu zi. Pentru inducerea stării de vis lucid există o serie de metode, eficiența lor variind la persoană la persoană.

Mai multe cărți despre visul lucid

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *