Versiunea modernă a poveştilor

“Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.”

În secolul în care trăim, orice lucru vechi îşi găseşte o formă nouă, proaspătă, reinventată. Poveştile nu mai sunt poveşti aşa cum le ştiam noi când eram mici, cărţile ne vorbesc despre probleme reale, pe care le întâlnim şi noi, cititorii de rând, tehnologia trece pe lângă noi cu viteza luminii, iar noi ne-am obişnuit cu elementul de noutate şi surpriză.

Şi pentru că nimic nu moare, totul se transformă, pentru că suntem suma tuturor gândurilor, trăirilor, experienţelor, pentru că nu mai suntem noi înşine ci cărţile pe care le citim şi oamenii pe care îi cunoaştem, parcă-parcă ne vine a crede că şi poveştile s-au adaptat la ritmul nostru haotic de viaţă.

Da, poveştile. Şi nu e un lucru rău. În prezent, întâmplările nu mai au loc în pădure, Scufiţa Roşie s-a mutat la oraş iar lupul nu mai este lup, ci un vârcolac fancy, cu ochi albaştri şi seducători.

Ce credeaţi, că poveştile nu pot ţine pasul cu noi? Ei bine, se poate.

Nici nu ştiai, dar poate că azi, în drumul tău spre casă, ai trecut pe lângă Scufiţa Roşie – fata aia drăguţă de la semafor cu o pelerină roşie şi părul negru. Nu-ţi părea să fie o fată timida şi speriată, pentru că, în zilele noastre, Scufiţa Roşie vânează lupi împreună cu sora sa, cu sete de răzbunare pentru pierderea bunicii. La oraş, desigur, pentru că acolo îşi pierd vremea mai nou lupii în căutare de victime.

Dacă sunteţi interesaţi să citiţi versiunile poveştilor din zilele noastre, vă invit să puneţi mâna pe una din cărţile de mai jos (sau pe mai multe chiar). O să vă surprindă frumuseţea poveştilor repovestite.

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *