Vedetele şi cărţile lor

Există pe lumea asta oameni care fac bine mai multe lucruri. Îi invidiem, ne uităm cu jind la toate reuşitele lor, am vrea să fim ca ei. Să ne implicăm, să învăţăm, să atragem şi noi norocul şi talentul lor. Celebrităţile de mai jos ne demonstrează că scrisul şi actoria merg mână-n mână, că se întrepătrund şi că poţi să îţi iei seva dintr-una şi s-o foloseşti pentru a crea personaje memorabile sau scene înfiorătoare în cealaltă.

Luna aceasta s-a lansat volumul de debut al actorului Jesse Eisenberg. Cartea este o colecţie de povestiri scurte şi se intitulează Bream Gives Me Hiccups şi, în ciuda faptului că autorul este mai obişnuit cu lumina reflectoarelor decât cu lecturile publice, a adunat multe recenzii pozitive. Criticii s-au întrecut în a lăuda panoplia de nevrotici şi narcisişti din carte şi mixul de satiră şi delicateţe ce stau chezăşie pentru ceea ce numim de obicei “ironia vieţii”.

Woody Allen nu mai are nevoie de prezentare, căci noi toţi am văzut măcar un film care ne-a fermecat cu sarcasmul şi discuţiile lui intelectuale, cu peisajele superbe şi personajele chinuite. Allen este binecunoscut, însă, şi pentru volumele lui de proză scurtă, frecvent publicate în The New Yorker. Dintre ele amintim Without Feathers, Side Effects, Getting Even sau Mere Anarchy.

La fel ca Allen şi Eisenberg, Steve Martin, un alt actor faimos, a luat lumea literară cu asalt odată cu apariţia primei lui cărţi, Shopgirl, ce a devenit chiar un film cu Martin în rolul principal. De atunci, popularul actor de comedie a mai scris încă două romane, The Pleasure of My Company şi An Object of Beauty, ce au primit recenzii pozitive din partea criticilor. Ce surprinde la Martin este nu atât satira, cât felul cum surprinde melancolia interioară a personajelor sale, amintindu-ne că cei mai buni actori de comedie sunt de fapt sensibili şi cu o latură întunecată foarte bine dezvoltată.

James Franco e şi el pe lista actorilor cu priză la publicul iubitor de cărţi. Absolvent al cursului de creative writing la Brooklyn College, prima lui colecţie de povestiri, Palo Alto, este de fapt o compilaţie a tuturor lucrurilor pe care le-a scris în acest program. De atunci, Franco a publicat şi un roman de debut, Actors Anonymous care a generat recenzii de toate tipurile.

Pe Lauren Graham o ştim ca Lorelei din serialul Gilmore Girls, dar de curând ea a devenit şi autoarea unui roman, Someday, Someday, Maybe ce este portretul unei tinere femei ce încearcă să devină actriţă în New York. Ca şi Franco, Graham scrie despre ceea ce ştie cel mai bine, punându-şi amprenta pe situaţii în felul ei caracteristic.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *