A Game of Thrones

“Ce este onoarea în comparație cu iubirea unei femei? Ce este datoria în comparatie cu simțirea unui fiu nou-născut în mâinile tale…sau amintirea unui zâmbet a unui frate? Vânt și cuvinte. Vânt și cuvinte. Suntem pur și simplu oameni, iar zeii ne-au creat pentru iubire. Aceasta este gloria și tragedia noastră măreață.” , spunea George R. R. Martin în “A Game of Thrones”.

Primul volum “A Game of Thrones”  din seria “A Song of Ice and Fire” a fost publicat în 1996. În luna noiembrie a anului 2005, “A Feast for Crows”, a patra carte a seriei, a devenit bestseller-ul numărul 1 și a primit, de asemenea, tot locul 1 în cadrul listei de bestsellere a The Wall Street Journal. Al cincilea volum, “A Dance With Dragons”, a fost lansat pe 12 iulie 2011. George R. R. Martin a lucrat ca scenarist timp de opt ani de zile dar nu a avut succesul pe care și l-a dorit. Întodeauna scenariile sale erau prea mari și prea costisitoare. Așa că în 1994 a părăsit Hollywood hotărât să facă o schimbare. Pe hârtie însă putea să aibă tot ce își dorea. Autorul își amintește că și-a spus:

“O să scriu fantasy și o să fie grandios. O să am toate personajele și toate bătăliile pe care mi le doresc.”

Deși inițial “A Song of Ice and Fire” trebuia să fie o trilogie, mai târziu Martin a hotărât că seria va avea cel puțin șapte cărti. “The tale grew in the telling” spune el adesea, citându-l pe J. R. R. Tolkien.În septembrie 2006 cartea a fost nominalizată  atât pentru Premiile Quill, cât și pentru Premiile British Fantasy.HBO Production a achiziționat drepturile pentru întreaga serie “A Song of Ice and Fire în 2007. Primul sezon “Game of Thrones” a început pe 17 aprilie 2011 se bazează pe primul roman al seriei. La două zile de la premieră, episoadele au primit critici pozitive și au înregistrat o audiență de 4.2 milioane pentru primele  trei difuzări, iar HBO a comandat deja a doua serie ce va fi difuzată în prima parte a anului viitor.George R.R. Martin a fost un asistent universitar în jurnalism și director de turneu de șah în tinerețe. În timpul liber colecționează miniaturi pe teme medievale, citește și colecționează cărți science-fiction, de fantezie și horror și păstrează cu sfințenie o colecție de reviste în continuă creștere, care include primele ediții “Spider-Man” sau “Fantastic Four”.

займ онлайн rusbankinfo.ru

4 thoughts on “A Game of Thrones”

  1. Nu ma satur de el. Stie cineva cand apare A dance with Dragons si in limba romana?

    Multumesc.

  2. Va apărea tot la Nemira, e în curs de traducere, mai mult însă nu știu din păcate 🙂

  3. multumesc pentru atentionare asupra autorului.ma pun pe treaba sa il citesc.the game of thrones am auzit ca e fabulos.mii de imbratisari.le meritati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *