Un strop de fantastic în prag de iarnă

“Fantasy is a necessary ingredient in living, it’s a way of looking at life through the wrong end of a telescope.”

Vremea de afară, rece ca gheața și scăldată într-un alb strălucitor, ne forțează să ne retragem în pătură și să plonjăm într-o lume fantastică, aflată la mii de pagini distanță de realitate. Fantasticul ne așteaptă cu brațele deschise și ne prezintă un altfel de univers, deosebit, pe care l-am întâlnit, poate, doar în vise. Noi, cititorii, avem o sete de lectură de nepotolit. Ne înconjurăm de cărți, ne creăm propria lume în care conjurăm din cuvinte personaje și locuri magice și pornim în aventuri infinite.

Ceea ce citim capătă o încărcătură profundă pentru mintea noastră, în special pentru a celor mici care este încă în dezvoltare.  Când alegem o carte ne ghidăm după propriile preferințe, de cele mai multe ori după imaginea stereotip pe care ne-am creat-o despre un anumit gen literar, după sfaturile prietenilor care ne recomandă un anume tip de carte și tot așa. Există mulți factori determinanți care ne împing să alegem o carte anume și m-am gândit să vă ușurez puțin procesul de selecție. Astăzi, vă ofer spre lecturare câteva titluri din genul Fantasy, de care eu una nu mă satur. Sunt romane fără sequel, care nu au nevoie de o continuare, fiind extraordinar de bine scrise și de complexe.

Alte titluri din categoria Fantasy

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *