Un nou trend in literatura contemporana: volumele despre cluburi de motociclisti

 

În ultimii doi ani, pe lângă popularele volume contemporane romantice, New Adult şi Young Adult, o nouă categorie a atras tot mai mulţi cititori. Cărţile despre cluburile de motociclişti sau volumele despre bikeri, au devenit tot mai cunoscute şi apreciate printre cititorii volumelor contemporane.

Inspirate de viaţa membrilor cluburilor de motociclişti din SUA, dar şi de succesul serialului dramatic Sons of Anarchy, a cărui acţiune se învârte în jurul vice-preşedintelui clubului de motociclişti Sons of Anarhcy, tot mai multe autoare au abordat în volumele lor acest subiect.

O lume cu precădere violenta şi brutală, aflată în afara legii şi care se ghidează după propriile reguli, cluburile de motociclişti sunt o sursă inepuizabilă de subiecte controversate şi dramatice. Deşi autoarele romanţează în volumele lor viaţa membrilor cluburilor fictive despre care scriu, conferindu-le o aură de mister şi atractivitate, acestea sunt totuşi inspirate din realitate şi abordează deseori subiecte delicate.

Unul dintre primele şi cele mai cunoscute volume despre motociclişti este Motorcycle Man, publicat în mai 2012 de binecunoscută autoare Kristen Ashley. O dramă romantică, plină de acţiune şi suspans, Motorcycle Man a deschis calea volumelor despre antieroi seducători şi fatali, capabili de orice pentru a proteja Clubul din care fac parte şi pe femeia iubită. După succesul înregistrat de Motorcycle Man, Kristen Ashley a continuat povestea membrilor Clubului de Motociclişti Chaos într-o serie dedicată acestora, care poartă numele clubului.

În octombrie 2012, Madeline Sheehan, publică primul volum din seria Undeniable, serie care mai târziu avea să-i aducă autoarei titlul de “regina volumelor cu bikeri”. Primul volum al seriei, întunecat şi tulburător, care spune povestea presedinteui Clubului Hell’s Horseman, se bucura de atât de mult succes încât este continuat de încă cinci volume a căror acţiune se desfăşoară în aceeaşi lume brutală.

În ianuarie 2013, autoarea Joanna Wylde, care până atunci scrisese volume  SF romantice, publică primul volum din seria Reapers MC, Reaper’s Property, care se bucură de un imens succes. Continuările volumului Reaper’s Property, Reaper’s Legacy, Devil’s Game şi Reaper’s Stand, contribuie la creşterea numărului fanilor volumelor cu şi despre cluburile de motociclişti. Succesul seriei şi aprecierile cititorilor au determinat-o pe autoare să anunţe publicarea unei noi serii despre motociclişti, care urmăreşte aventurile rivalilor clubului Reapers, Silver Bastards.

Pe lângă Kristen Ashley, Joanna Wylde şi Madeline Sheehan, autoare precum Bella Jewel (seriile The MC Sinners, Jokers’ Wrath şi Rebels on Bikes), Nina Levine (seria Storm MC), Susan Fanetti (seria Signal Bend), Julie Ann Walker (Black Knights Inc.), Jamie Begley (The Last Riders), Crystal Spears (seria Breackneck) sau Laramie Briscoe (seria Heaven Hill) s-au remarcat datorită seriilor despre cluburi de motociclişti pe care le-au scris.

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *