Un nou roman Twilight de Stephenie Meyer

Cu ocazia împlinirii a zece ani de la publicarea primului roman din seria Twilight scrisă de Stephenie Meyer, luna aceasta a fost publicată o ediție aniversară a celebrei povești cu vampiri, Twilight Tenth Anniversary/Life and Death Dual Edition, care cuprinde atât romanul original ”Twilight”, cât și un nou roman intitulat Life and Death: Twilight Reimagined, în care autoarea a readaptat povestea care a consacrat-o, inversând genurile personajelor, astfel încât Bella este acum Beau, Eduard este Edythe, iar Jacob este Julie.

”Am susținut mereu că nu ar fi fost nicio diferență dacă omul ar fi fost bărbat și vampirul ar fi fost femeie, povestea rămâne aceeași. Dincolo de specie si gen, Twilight a fost intotdeauna o poveste despre magia, obsesia si frenezia primei iubiri”, a declarat autoarea Stephenie Meyer. De asemenea, autoarea a afirmat că scrierea noului roman a făcut-o să se îndrăgostească din nou de personajele sale.

Seria Twilight este una dintre cele mai de succes serii de cărți din toate timpurile, un adevărat fenomen mondial, ale cărei volume au fost traduse în 40 de limbi și s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare.

Seria Twilight a fost publicată între anii 2005 – 2008 și cuprinde patru volume: ”Twilight”, ”New Moon”, ”Eclipse” și ”Breaking Down”. În serie mai sunt incluse o nuvelă, ”The Short Second Life of Bree Tanner”, publicată în anul 2009 și un ghid ilustrat, ”The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide”, publicat în anul 2011.

Cele patru romane Twilight au fost adaptate în cinci filme de mare succes, lansate între anii 2008 – 2012, cu actorii Kristen Stewart și Robert Pattinson în rolurile principale. Filmele au fost realizate cu un buget total de 385 de milioane de dolari și au înregistrat încasări de peste 3,3 miliarde de dolari, clasându-se pe locul 13 în lista seriilor de filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Twilight Tenth Anniversary/Life and Death Dual Edition” și cărțile din seria Twilight

Seria Twilight ediție tie-in (ediție de film)

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *