Tuppence și Tommy Beresford

De Tuppence și Tommy Beresford nu ai cum să te plicitsești. Tinerii detectivi ai Agathei Cristie care își incearcă norocul în afaceri de spionaj în primul Război Mondial, în  sunt în N or M? părinții a doi tineri care la rândul lor serves patria, lucrând în Serviciile Secrete în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Asta nu înseamnă că domnii Beresford nu se pot face utili. La indicațiile domnului Carter care îi implicase într-o aventură periculoasă pe vremea în care nu erau decât doi tineri care își căutau servici, domnul Grant îi propune lui Tommy un rol pe cât de delicat pe atât de captivant. Acesta trebuie să-și asume o falsă identitate și să se cazeze într-o pensiune de provincie situată pe litoral unde se presupune că sunt infiltrați spioni germani. Nu mică îi este însă surpriza când o găsește în același loc pe Tuppence care, trăsese cu urechea la discuția confidențială a lui Tommy cu domnul Grant, și decide că nu poate sta deoparte asumându-și o proprie identitate falsă.

Lucrurile se complică însă, și ca de obicei, adeversarul este tocmai acea persoană de la care detectivii noștri se așteaptă mai puțin. Unde mai pui că povestea este împânzită de scurte romanțe care par să complice întregul spațiu de cercetare al lui Tuppence și Tommy. Prezența unui copilaș la pensiunea în cauză nu face decât să adauge mister la aparenta nedeslușire a lucrurilor. Nici o poveste a Agathei Cristie nu seamană însă cu alta. De aceea finalul este pe cât de surprinzător pe atât de elucidant și pare că totu fusese pus în fața ochilor personajelor și a cititorului încă de dinainte și că toți se împotmolesc acolo unde talentul Agathei reușește cel mai bine să iasă la iveală: în descrierea detaliilor, în conturarea dibace a personajelor și în spiritul neașteptat al întorsăturilor de situații.

De aceea, lecturi precum The Mysterious Affair at Styles, Detectives and Young Adventurers și By the Pricking of My Thumbs nu trebuiesc niciodată lăsate pe raft. Ele ajung, odată atinse, o prezență fidelă a bagajelor, genților și noptierei voastre.

Distracție mare cu Tommy și Tuppence!

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “Tuppence și Tommy Beresford”

  1. Iubesc romanele Agathei Cristie, sunt cele mai bune carti politiste citite vreodata de mine, intotdeauna ma tin in suspans pana la ultima fila.

  2. Agathaaa, o scriitoare desavarsita. Are un stil de a scrie care cucereste imediat ochii curiosilor. O recomand cu caldura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *