Tu unde vrei să fii azi?

365 de posibilităţi. 365 de lucruri interesante care se întâmplă pe parcursul unui an. Poate eşti fan snorkeling sau vrei să schiezi în Iran; ai citit undeva că în Turcia există o luptă de cămile sau eşti fascinat de aurora boreală; vrei să arunci cu roşii în cadrul La Tomatina sau ştii c-ar fi foarte cool dac-ai vedea 200,000 de ţestoase.

Există un moment perfect din an când poţi să faci tot ce-ţi doreşti. Sau poate nu ştii ce vrei, te gândeşti doar că ţi-ar plăcea să vezi ceva spectaculos sau ceva care să îţi taie respiraţia, să râzi, să fii copleşit, să îţi dea lacrimile, şi eşti curios să explorezi. Pentru toate astea există o carte care-ţi înşiră posibilităţile pe zile ca să fii la locul potrivit, la momentul potrivit.

Cu The Best Place to Be Today ai o miriadă de opţiuni. Unele dintre sugestiile incluse în carte au o dată anume – o sărbătoare religioasă, un festival, etc. Altele, însă, oferă sfaturi despre care ar fi cea mai bună săptămână sau lună când poţi începe o aventură, când o destinaţie e în cea mai bună formă a ei (uscată, caldă, liniştită sau agitată) pentru ca tu să poţi profita la maximum de tot ceea ce îţi oferă.

 Dacă-ţi plănuieşti vacanţa şi eşti sau ţi-ai dori să ai parte de o aventură, răsfoieşte cartea aceasta în căutare de inspiraţie. Sunt evenimente şi festivaluri fabuloase în lumea asta şi ai acum posibilitatea să ştii când se întâmplă exact fiecare dintre ele.

În aprilie, mergi în sudul Olandei, la Keukenhof, şi bucură-te de cea mai frumoasă privelişte: 7 milioane de lalele te aşteaptă în cea mai mare grădină de flori din lume. Mai e cea mai bună lună să mergi la “vânat” girafe în parcul naţional South Luangwa din Zambia. Ascultă muzica lumii în iunie, în Maroc: Rabatul devine capitala corurilor, rock-ului berber, blues-ului tuareg sau folk-ului uzbek. În iulie mergi în China pe Hua Shan, în cea mai periculoasă drumeţie în care ai fost vreodată: 5 vârfuri, margini înguste, lanţuri.

August e luna porcului pentru că în a doua duminică din lună francezii din Trie sur Baïsse i-au dedicat acestui animal un întreg festival. În ultimele trei săptămâni din septembrie, petrece sfârşitul de sezon în cluburile legendare din Ibiza, îndrăgosteşte-te de culorile toamnei în parcul naţional Daisetsuzan din Hokkaido, Japonia sau aleargă la Spartathlon în Atena. Safari în Tibet? Bal mascat în Filipine? Urşi polari în Canada? Toate în octombrie. În noiembrie îmbracă-te ca Superman şi sari de pe Sky Tower din Auckland sau mergi în Insulele Cayman la Festivalul Piraţilor. Decembrie e pentru Festivalul Dervişilor din Konya, Turcia, sau petrecerea de anul nou alături de scoţieni la Hogmanay, o petrecere stradală de proporţii.

Acestea şi o mulţime de alte secrete sezoniere te vor ajuta să îţi alegi mai bine destinaţia pentru luna de miere sau de ce nu? pentru următoarea ta aniversare. Eu, una, dac-aş avea foarte mulţi bani sau măcar puteri supranaturale, m-aş teleporta în fiecare din aceste locuri. 2-3-4 pe an, nu mai mult, ca să pot aprecia la adevărata valoare intensitatea fiecărui moment.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *