Tu ce cărți ai ascultat?

Experiența de a asculta o carte nu vine să suplinească ideea de lectură ci să o completeze într-un mod constructiv și accesibil. Există diferite momente în care deși ai dori să citești o carte, lectura este practic imposibilă, fie că ești la volan, fie că te afli într-un mijloc de transport în comun foarte aglomerat, pe stradă sau chiar acasă dar ai alte lucruri de făcut. Uneori se întâmplă ca după o zi obositoare la muncă, să-ți fie pur și simplu greu să îți soliciți ochii. Soluția salvatoare pentru accesul facil la cultură vine de la audiobook-uri.

Cărțile vorbite nu le înlocuiesc pe cele scrise, ci doar oferă oportunitatea excelentă de a asculta cartea atunci când aceasta nu poate fi lecturată. Mai mult, în ceea ce privesc audiobook-urile în limbi străine, acestea pot reprezenta un adevărat suport pentru învățarea limbii, mai ales că multe dintre cărți există și în varianta tipărită, astfel acestea putând fi ascultate și citite în același timp. Pentru copii, audiobook-urile sunt foarte atractive dar și utile, cei mici având posibilitatea de a-și dezvolta memoria auditivă.

Dacă nu ai ascultat până acum nici un audiobook, îți recomandăm cu drag să încerci această experință și să obervi cât de ușor este să te bucuri de cartea preferată chiar și atunci când contextul în mod obișnuit nu ți-ar permite. Fie că apelezi la audiobook-uri din considerente de timp, fie chiar din comoditate, acasă, la volan sau în autobuz, intră în lumea cărților sonore și folosește-ți simțul auditiv pentru a asimila cultură.

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

3 thoughts on “Tu ce cărți ai ascultat?”

  1. I love audiobooks!!!
    Declaratia este in engleza pentru ca pana acum am ascultat mai mult carti in aceasta limba si cateva povesti in romana (gen teatru radiofonic) – mi se pare o idee grozava, tocmai pentru ca pot sa ascult in timp ce fac altceva, inclusiv cand imi odihnesc ochii.
    Salvam padurile prin economie de hartie, odihnim ochii si se promoveaza lectura oriunde, oricand.

  2. Am ascultat recent ‘Bright-sided: How the Relentless Promotion of Positive Thinking Has Undermined America’ de Barbara Ehrenreich, in lectura lui Kate Reading. Exasperata de multitudinea de produse branduite in roz si de indemnurile de a fi optimista in timp ce urma sedinte de chimioterapie, Ehrenreich a inceput sa investigheze influenta principiului gandirii pozitive asupra mediului academic, al medicinei si al afacerilor din America si felul in care pozitivismul a devenit o atitudine culturala aproape obligatorie. In final, autoarea pledeaza in favoarea realismului si concluzioneaza ca nu este suficient sa-ti doresti ceva ca acel ceva sa se si intample. Mai pe scurt, este un antidot la “The Secret”. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *