Tu ce ai visat azi-noapte?

Somnul este modalitatea preferată și indicată de relaxare pentru cei mai mulți dintre noi. În timp ce dormim ne încărcăm bateriile, iar corpul intră într-o stare de refacere. Musculatura se relaxează, inima are mai puțin de lucru și mintea lucrează împotriva depresiei. Pe lângă toate acestea, somnul are și o parte specială a lui, care poate influența modul în care ne relaxăm: Visele.Nu întotdeauna visăm ce ne-am dori, însă fiecare vis are semnificația lui, fie că îi acordăm importanță, fie că nu. Visele au fascinat filosofii și psihologii timp de mii de ani, dar în zilele noastre visele sunt supuse unor cercetări empirice și studii științifice serioase. Unii cercetătorii susțin că visele nu au un scop anume, iar alții consideră că sunt indispensabile pentru sănătatea noastră mentală, fizică și emoțională.Teoria lui Sigmund Freud despre vise este aceea că ele reflectă dorințele noastre inconștiente, gânduri și motivații. Teoria lui psihanalitică are la bază ideea că omul este condus de instincte sexuale și porniri agresive, care sunt reprimate de conștiință, iar în somn acest lucru nu mai este posibil.O altă teorie cu privire la vise este expusă de Veronica Tonay. Teoria este este aceea că în timpul somnului ne poate fi inspirată creativitatea folositoare în viața de zi cu zi. Carte ei include exerciții pentru interpretarea  și utilizarea viselor pentru a spori potențialul creativ. Aceasta combină teoriile clasice cu privire la semnificațiile viselor, cu teme și tendințele universale de analiză a lor. ne ajută să:Identificăm în vise aspecte care sunt semne ale creativității.Descoperim semnificația creativă a viselor cu tentă sexuală.Recunoaștem elementele care blochează ideile creative din viața noastră de zi cu zi.Ne întărim creativitatea și să o dezvoltăm prin intermediul viselor.Interpretăm visele dintr-un alt punct de vedere, față de cum o făceam până acum.займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

3 thoughts on “Tu ce ai visat azi-noapte?”

  1. Pare a fi interesantă cartea, mai ales pentru că aspectul interpretativ al viselor este o problemă destul de prezenta in dezbaterile actuale ale societăţii în care trăim. Iar daca putem culege ceva productiv dintr-un vis, de ce să nu o facem?

  2. Sunt fascinată de vise, de acea lume în care nu pot intra decât prin intermediul somnului, acel uriaş profund şi adânc a cărui singură menire este să mă poarte la graniţele unei lumi scăldate în experienţe noi, plină de lucruri mai mult sau mai puţin ciudate şi uimitoare. Este o carte care deschide mai multe orizonturi, una pe care am de gând să o citesc pentru a-mi lămuri dorinţele lăuntrice pe care nu le pot înţelege în această realitate.

  3. cartea este frumoasa fraza de mijloc “Nu întotdeauna visăm ce ne-am dori, însă fiecare vis are semnificaţia lui” vise , vise as visa ca sunt taur daca as putea stapani visele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *