True beauty

North of Beautiful

Ce poate să-şi dorească mai mult o fată frumoasă, care le are pe toate: picioare lungi, păr blond, un corp de invidiat, un iubit popular şi cea mai bună prietenă care are grijă de ea?

Să vedem…ce înseamnă, mai exact, frumuseţea, atunci când este pătată cu un semn din naştere? Mai este frumuseţe? Se mai poate numi perfecţiune?

Terra s-a născut cu un semn pe faţă, unul foarte greu de ascuns şi imposibil de înlăturat, au spus doctorii. Un semn de forma hărţii Bhutan-ului, spune Jacob. Un semn pe care şi-l ascunde sub farduri şi creme.

Dar asta nu e tot.

Ce înseamnă frumuseţea atunci când este este ciobită de cuvintele dureroase şi teroarea unui tată care nu ştie să iubească? Mai este frumuseţe?

Dar ce înseamnă frumuseţea, atunci când iubitului tău îi este ruşine cu tine când nu te mai machiezi şi-ţi laşi semnul la vedere? Mai este frumuseţe?

Desigur.

Pentru că, nu-i aşa, adevărata frumuseţe nu este cea fizică. Adevărata frumuseţe nu este prima imagine sau impresie pe care ţi-o lasă cineva. Trebuie să priveşti atent. Să studiezi detaliile. Să descoperi ceea ce este ascuns de ochiul amator.

“This is beautiful,” I said, ignoring the shop window to trace the gleaming stone walls fronting another boutique. “You know what’s funny?” Jacob asked. He didn’t wait for my answer. “You can see beauty in everything, except for yourself.”

Iar Terra descoperă asta cu ajutorul lui Jacob, un băiat la fel de imperfect, ca şi ea.

Pentru că adevărata frumuseţe înseamnă compatibilitate. Înseamnă să înţelegi ce vorbeşte cel de lângă tine. Înseamnă să asculţi, să asculţi cu adevărat, să primeşti cuvintele fără să le compari cu ale tale. Să iubeşti necondiţionat, să ţii în braţe pe cineva, să nu critici şi să fii tu. Aşa cum eşti tu când eşti singură acasă şi când dansezi, cânţi sau visezi cu ochii deschişi – fără să te vadă nimeni.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *