Travel: 5 lucruri de neratat în Praga

Am fost deja de patru ori acolo, nu m-am plictisit niciodatǎ, e mereu fain sǎ descoperi un alt colţişor din oraşul ǎsta frumos şi chiar dacǎ este mai mult a turiştilor, Praga are un farmec aparte chiar şi în aglomeraţie.

Ce sǎ vezi în Praga:

Podul Carol– Unul dintre cele mai populare puncte de atracţie, este plin de vânzǎtori şi artişti de toate felurile pe tot timpul zilei. Eu am ascultat aici un mic concert la pahare, m-am bucurat de sunetele ocarinei şi mi-am cumparat cercei cu bob de cafea. Dacǎ sunteţi în Praga pentru mai multe zile, faceţi efortul de a vǎ trezi într-o dimineaţǎ devreme pentru a vedea podul fǎrǎ ţipenie de om, meritǎ cu prisosinţǎ!

Cartierul evreiesc- Sinagogi vechi şi un cimitir, toate amintind de evreii care au trǎit aici de-a lungul timpului. Luaţi un bilet pentru toate sinagogile şi cel separat pentru Staronova, veţi fi impresionaţi. Cele mai mari emoţii le veţi avea probabil şi voi în Sinagoga Pinkas, când veţi vedea peretele cu 80,000 de nume ale evreilor ucişi de nazişti în al doilea rǎzboi mondial.

Castelul din Praga- este cel mai mare din lume, schimbarea gǎrzii are loc în fiecare zi, la orǎ fixǎ şi cuprinde o catedralǎ frumoasǎ, Sf Vit, cu un turn care poate fi vizitat dacǎ vǎ încumetaţi sǎ urcaţi cele 297 de scǎri. Cât despre mine, cea mai mare parte a timpului meu în Praga am petrecut-o în Grǎdinile de la Hrad, sunt superbe.

Stare Mesto- adicǎ Oraşul vechi, un loc mustind de istorie, plin de turnuri şi stradele romantice. Cel mai cunoscut punct de atracţie este ceasul astronomic care anunţǎ ora fixǎ cu ajutorul celor 12 apostoli care trec pe la fereastra de deasupra cadranului.

Mǎnǎstirea Strahov- de ce o mǎnǎstire? Pentru cǎ are o bibliotecǎ masivǎ extraordinarǎ, cu texte vechi şi colecţii impresionante de… fluturi. Orice suflet de bibliofil va fi fermecat de imaginea acestei biblioteci.

Bonus 1: Faceţi o vizitǎ şi la Bertramka, locul unde Mozart a terminat opera Don Giovanni, o vilǎ înconjuratǎ de verdeaţǎ şi unde se ţin multe concerte în memoria marelui compozitor. Dacǎ nu vǎ permiteţi un bilet de intrare, rǎmâneţi pe terasa casei, cu un ceai în faţǎ: muzica va rǎzbate şi vǎ va umple de fericire.

Bonus 2: Intraţi şi faceţi-vǎ comozi într-unul din multele restaurante din afara centrului. Mie mi-a rǎmas unul în minte, în apropierea unui supermarket, pentru plǎcinta cu mere şi sosul de vanilie divin pe care le serveau. Gustaţi, sorbiţi, priviţi! Sunteţi în vacanţǎ!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *