Topul celor mai bune cărţi de ficţiune pentru adolescenţi ale anului 2014

 

În topul alcătuit de cititorii de pe Goodreads pentru premiile literare Goodreads Choice Awards 2014, la categoria “Cele mai bune cărţi de ficţiune pentru adolescenţi ale anului 2014”, primele trei poziţii sunt ocupate de volumele:

1. We Were Liars de E. Lockhart, cu 33.943 voturi

O familie frumoasă şi distinsă. O insulă privată. O fată vulnerabilă şi îndrăgostită. Un băiat curajos, plin de pasiune. Un grup de patru prieteni, Mincinoşii, a căror prietenie se dovedeşte a fi distructivă. O revoltă. Un accident. Un secret. Minciună după minciună. Dragoste adevărată. Adevărul.

Volumul “We Were Liars” a fost publicat şi în România, cu titlul “Mincinoşii“.

2. Isla and the Happily Ever After (Anna and the French Kiss, #3) de Stephanie Perkins, cu 20.352 voturi

Iubirea se aprinde în oraşul care nu doarme niciodată, dar oare poate dura? Isla a fost îndrăgostită de Josh încă din primul lor an de liceu la Şcoala Americană din Paris. După o întâlnire întâmplătoare cu Josh în timpul verii în Manhattan, pentru Isla dragostea poate fi mai aproape decât şi-a imaginat. Începând ultimul an de liceu în Franţa împreună, Isla şi Josh sunt nevoiţi să înfrunte toate provocările care apar în viaţa unui nou cuplu.

Primele două volume din serie, “Anna and the French Kiss” şi “Lola and the Boy Next Door“, au fost publicate şi în România, cu titlurile “Anna și sărutul franțuzesc” şi “Lola şi băiatul de treabă din vecini”.

3. Panic de Lauren Oliver, cu 16.713 voturi

Pe timpul verii, în Carp, un orăşel situat în mijlocul pustietăţii, se organizează un joc legendar pentru absolvenţi, numit “Panică”, în care mizele sunt mari, iar răsplata e şi mai mare.
Heather nu a crezut niciodată că ea ar putea participa la acest joc, nu s-a gândit că ea ar putea fi genul de persoană neînfricată şi luptătoare. Dar când găseşte ceva şi pe cineva pentru care să lupte, Heather descoperă că este mai curajoasă decât credea.
Dodge nu s-a temut niciodată de “Panică”. Este sigur că secretul lui îl va ajuta să reziste pe tot parcursul jocului. Dar ceea ce nu ştie Dodge e ca el nu e singurul care are un secret.
Lui Heather şi lui Dodge, jocul le va aduce noi alianţe, revelaţii neaşteptate, posibilitatea unei prime iubiri pentru fiecare dintre ei şi descoperirea faptului că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

Pe următoarele poziţii în topul celor mai bune cărţi de ficţiune pentru adolescenţi ale anului 2014 s-au clasat volumele:

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *