Top 8 filme cu înfruntarea “omului împotriva naturii”

Se vorbeşte zilele acestea destul de mult de ultimul film al lui Liam Neeson, intitulat “The Grey”. Un film care este un adevărat vis pentru cei cărora le plac înfruntările dintre oameni şi Mama Natură. Aşa că vă prezentăm în cele ce urmează opt dintre cele mai uimitoare exemple ale înfruntării “om împotriva naturii” – o categorie de filme care se concentrează pe individualităţile care involuntar (sau uneori în cunoştinţă de cauză) se află la cheremul naturii.

1.-“127 Hours” (2010). Bazat pe o poveste reală, în care alpinistul Aron Ralston luptă pentru supravieţuire după ce a fost prins între două stânci într-un canion îngust şi izolat. Principalii săi adversari sunt înfometarea, deshidratarea, pierderea de sânge. James Franco joacă rolul principal în acest film şi face un rol excepţional în lupta cu durerea şi frica de moarte, dar şi cu dorinţa de a renunţa.

2.-“Cast Away” (2000). Un angajat al FedEx este naufragiat pe o insulă pustie după ce a supravieţuit unui accident de avion. Adversarii săi sunt angoasa mentală a izolării extreme, un dinte infectat, dar şi frica de a se îneca. “Cast Away”, unul dintre filmele mele preferate, este un studiu excelent asupra efectele pe care le poate avea izolarea extremă asupra psihicului uman.

3.-“The Edge” (1997). Trei oameni – un miliardar, asistentul său şi un fotograf – sunt vânaţi fără milă de un urs după ce avionul lor se prăbuşeşte în sălbăticia din Alaska. “The Edge” nu a fost prea apreciat atunci când a fost lansat, dar este considerat totuşi unul dintre cele mai bune filme subestimate de la sfârşitul anilor ’90. Actorii principali au oferit o interpretare de zile mari: Alex Baldwin şi Anthony Hopkins.

4.-“Flight of the Phoenix” (1965). Un avion se prăbuşeşte în Sahara şi supravieţuitorii trebuie să îşi dea seama cum să stea în viaţă suficient de mult pentru a se salva. Principalii lor adversari sunt deshidratarea, căldura, nisipul şi tensiunile persistente din al doilea război mondial. Distribuţia este impresionantă: James Stewart, Richard Attenborough, Peter Finch, Ernest Brognine, Ian Bannen şi George Kennedy. Poate că nu este atât de mult despre “om împotriva naturii”, cât despre tensiunile care ţin pe oameni să lucreze împreună şi să atingă măreţia.

5.-“Grizzly Man” (2005). Un documentar care se concentrează pe viaţa şi moartea tragică a pasionatului de urşi Timothy Treadwell, care a trăit în apropierea urşilor grizzly din Alaska sălbatică, înainte să fie atacat şi ucis de unul din animale (împreună cu prietena sa Amie Huguenard) în 2003.

6.-“Into the Wild” (2007). Povestea se bazează pe viaţa rătăcitorului Christopher McCandless, care a murit din cauza înfometării în timp ce încerca să trăiască în singurătate, în aceeaşi Alaska. Principalii săi adversari au fost foamea şi propria neglijenţă şi lipsă de pregătire. Interpretarea lui Emile Hirsch este superbă şi este păcat că, de atunci, a fost distribuit doar în roluri minore.

7.-“Open Water” (2003). Doi scafandri au rămas blocaţi în apele pline de rechini după ce barca lor de croazieră i-a lăsat întâmplător în urmă. Deşi filmul pare doar un blockbuster, Chris kentis şi Laura Lau au reuşit să ne facă, dacă nu se ne identificăm cu personajele la un nivel personal, cel puţin să ne fie greu să nu ne închipuim cum ne-ar fi dacă natura ne-ar supune la astfel de întâmplări.

8.-“Walkabout” (1971). Un tată îi duce pe cei doi copii ai săi la un picnic în mijlocul Australiei. Ei se împrietenesc acolo cu un băiat aborigen care încearcă să îi înveţe despre pământul pe care se află. Jenny Agutter şi David Gulpilil sunt fantastici, iar pentru iubitorii Australiei, peisajele de aici sunt absolut superbe.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *