O mai bunǎ energie şi vitalitate

Masajul poate fi considerat una din cele mai naturale terapii, având în vedere cǎ toţi posedǎm instinctul de a ne atinge porţiunea de trup care ne doare. Multe sunt efectele unui masaj, iar printre cele mai comune gǎsim reducerea stresului, relaxarea muşchilor, diminuarea durerii, îmbunǎtǎţirea parametrilor de somn, o mai bunǎ energie şi vitalitate şi, în general, o stare generalǎ armonioasǎ.

Tehnicile de masaj sunt şi ele diferite şi constau în frǎmântǎri profunde sau superficiale, frecţii localizate, percuţii sau lovituri manuale, presiuni sau vibraţii, toate fiind folosite pentru readucerea echilibrului energetic în corp.

Masajul suedez este cea mai comunǎ formǎ de masaj şi constǎ în frǎmântǎri îndelungate, pe straturile exterioare ale muşchilor. Masajul suedez este printre cele mai blânde şi relaxante şi este şi cea mai bunǎ introducere în lumea acestei terapii atât de rǎspândite. Are efecte bune în circulaţia sângelui, eliminǎ stresul şi relaxeazǎ.

Masajul deep tissue sau profund al spatelui. Caracteristica acestui tip de masaj este presiunea pe care o exercitǎ terapeutul asupra muşchilor pe zonele de tensiune cu scopul înlǎturǎrii disconfortului, a îmbunǎtǎţirii fluxului sangvin, dar şi pentru eliminarea toxinelor din organism. Este tipul de masaj recomandat celor cu o poziţie a corpului deficitarǎ, activitǎţi fizice solicitante sau stres.

Terapia cu pietre calde. Cu rǎdǎcini în medicina amerindianǎ şi chinezǎ, acest tip de masaj constǎ în aplicarea unor pietre încǎlzite în poziţii-cheie ale corpului. Ele vor acţiona acolo unde trupul are nevoie. Acest tip de masaj se construieşte pe conceptul oriental al celor 7 chakre esenţiale din corp ce se gǎsesc de-a lungul coloanei vertebrale şi care sunt conectate cu organe şi funcţii specifice.

Masajul Shiatsu este o tehnicǎ anticǎ din Japonia, consideratǎ o adevǎratǎ terapie de vindecare. Acest tip de masaj are ca scop deblocarea punctelor energetice, un chi dezechilibrat rezultând în dureri şi afecţiuni multiple. A mai fost numit şi acupuncturǎ fǎrǎ ace pentru cǎ principalul scop este de a pune presiune pe un anumit centru pentru o anumitǎ perioadǎ de timp pentru a debloca şi reechilibra traseele energetice. Presiunea este exercitatǎ cu ajutorul degetelor, a palmelor şi a coatelor.

Masajul thailandez lucreazǎ întreg corpul şi este unul dintre cele mai energizante tipuri de masaj. Terapeutul maseazǎ corpul şi îl pune în poziţii de yoga, presând anumite zone, cu ajutorul întregului sǎu corp (mâini, picioare, genunchi, coate). Efectul final al acestui masaj este reechilibrarea celor patru elemente din corp: Pǎmânt (schelet, muşchi, vase de sânge), Apǎ (sânge şi secreţiile corpului), Aer (respiraţie şi circulaţie) şi Foc (metabolism şi sistem digestiv).

Reflexoterapia se bazeazǎ pe faptul cǎ unele pǎrţi din corp sunt conectate cu altele. Ȋn timpul acestui tratament, terapeutul maseazǎ punctele de la nivelul tǎlpilor pentru a stimula organele ce le corespund. Punctele dureroase ascund toxine şi blocheazǎ energia. Astfel, la nivelul accestor puncte pot fi gǎsite blocaje înainte de apariţia efectivǎ a unei boli.

Masajul Reiki este un tip de terapie care se bazeazǎ pe aceea cǎ energia se poate transfera de la terapeut cǎtre pacient şi constǎ în plasarea mâinilor pe corp pentru identificarea centrilor energetici. Ȋn cadrul Reiki, nu se maseazǎ zone, ci doar se ating puncte esenţiale. Reiki-ul trateazǎ atât probleme fizice, cât şi emoţionale sau spirituale, iar efectele lui sunt de relaxare, pace şi stare miraculoasǎ de bine.

Sursa foto

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *