TikTok made me buy it!

Un lucru este cert – social media a explodat în ultimii ani și este deja un stil de viață consacrat. Practic, dacă nu postezi pe social media, înseamnă că acel eveniment nici măcar nu a avut loc sau că nu este atât de important pe cât pare.

Totul este mai vizibil și mai discutat atunci când ajunge în online, lucru care a oferit oportunitatea multor persoane să se afirme, să își găsească un scop bine definit sau să își facă un business din promovarea online.

Astăzi nu vorbim despre influencers și despre modul în care rețelele sociale funcționează, ci vorbim despre un trend pe care îl iubim – BookTok. Mai pe scurt, BookTok este o alăturare dintre “Book” și “Tok”/ de la Tik Tok și așa s-a înființat o super comunitate iubitoare de carte.

Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu acest subiect, Bookstagram este “omologul” său și abordează aceeași temă – dragostea pentru cărți

TikTok supports small businesses hit hard by the pandemic, with a special  LIVE event showcasing local SMBs to the world | TikTok Newsroom

TikTok made me buy it!

Cine are un cont de TikTok și urmărește conturi de cărți sigur a observat deja acest trend. În plus, BookTok este extrem de creativ și oferă posibilitatea cititorilor săi să vadă recomandările postate sub formă de video sau de ce nu, chiar și mai creativ de atât.

Să nu îți imaginezi că recomandările de carte se opresc doar la un banal video. Creativitatea de pe BookTok este off the charts și mulți influencers și iubitori de carte se întrec în idei precum “aesthetics”, cluburi de carte, dezbateri sau clipuri dinamice în care cărțile sunt prezentate din toate unghiurile și perspectivele.

Pentru că iubim cărțile și trend-ul BookTok, am pregătit o selecție de cărți găsite în inima acestei comunități. Enjoy!!!

The Love Hypothesis” de Ali Hazelwood este cartea de debut care a înnebunit o comunitate întreagă și care a propulsat-o pe Ali la rang de super star. Este o lectură relaxantă, dedicată pasionaților de romance dar și de biologie. Ali Hazelwood a reușit să creioneze două personaje extrem de inteligente, dar dureros de începătoare la capitolul dragoste. Olive și Adam sunt un cuplu atipic, uniți de pasiunea pentru cercetare, care ajung împreună printr-o coincidență. Atenție – o să radeti foarte mult, pentru că povestea este extrem de amuzantă, cu situații care o să vă aducă un zâmbet mare pe chip.

Serpent & Dove” de Shelby Mahurin este primul volum dintr-o trilogie de vis, care neapărat trebuie să se odihnească în biblioteca ta. O carte plină de magie și de necunoscut, care creionează un univers fantastic, cu creaturi supranaturale și cu intrigi pe măsură. Lou și Reid sunt gata să îți răpească inima și să nu ți-o mai dea vreodată înapoi.

Throne of Glass” de Sarah J. Maas este un volum ce nu mai are nevoie de nicio introducere pentru că aproape toți pasionații de lectură și de Fantasy îl cunosc. Este seria cu care Sarah a debutat în lumea fantastică și noi credem că a reușit cu brio să creioneze un univers incredibil, cu personaje iconice și demne de urmat și în viața reală. Seria întreagă este destul de lungă, însă noi credem că merită clar timpul investit în lectură.

Six of Crows” de Leigh Bardugo este o carte care a atras atenția lumii întregi. Deși avea de dinainte un fanbase mare, acest univers a ajuns pe buzele tuturor în momentul în care Netflix a cumpărat drepturile sale și l-a transformat într-un serial de succes. Sezonul doi a fost deja confirmat și este în producție, așa că aveți timp la dispoziție pentru a vă familiariza cu carte și să înțelegeți cât de genială este ea.

It Ends With Us” de Colleen Hoover este o carte emoționantă și extrem de impactantă, care a ajuns la inimile milioanelor de cititori de Romance. Este o poveste dură, care tratează teme precum abuzul sau violența conjugală, însă este extrem de ancorată în realitate și transmite un mesaj clar. Noi ne-am îndrăgostit de această poveste și dacă stăm bine să ne gândim, o iubeam de dinaintea lecturii, pentru că ORICE scrie Colleen este de calitate și are o mare influență asupra noastră.

How TikTok Helped Fuel The Best-Selling Year For Print Books
Sursa: https://www.forbes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *