Thomas Piketty , Panama Papers și o carte nouă

chronicles3

Ce putem face cu inegalitatea?Cum putem beneficia cu toții de puterea Europei?Și cum putem pune economia în mișcare?

Thomas Piketty este autorul celebrei cărți Capital in the Twenty-First Century , care s-a vândut în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume și a primit premii importante, devenind o carte de bază pentru studierea economiei globale.

În urma scandalului Panama Papers (scurgerea de documente care îl leagă pe Mossack Fonseca și firma sa de avocatură de înființarea de societăți fantomă, oamenilor de afaceri din toată lumea, pentru spălarea banilor realizați prin metode corupte ) mai mulți specialiști au început să acorde o atenție specială scrierilor lui Piketty, care a menționat în ultima parte a Capitalului că oamenii pur și simplu nu știu amploarea deplină a inegalității economice și că politica ar fi transformată dacă se va afla vreodată adevărul. Prin această anticipare, Piketty și-a câștigat un mare respect privind modul în care se documentează în scrierile sale, și a demonstrat că părerile pe care și le exprimă sunt justificate prin cunoștințe solide din economia lumii în care trăim, fie acestea la vedere sau nu. (Citește mai mult despre asta aici.)

Cu aceleași dovezi puternice ca în Capital in the Twenty-First Century, Piketty ne răspunde în cele 700 de pagini din Chronicles, noua sa carte lansată luna aceasta, la întrebările cu care am început acest articol și ne prezintă o analiză a crizei financiare, ce s-a întâmplat de atunci și unde ne îndreptăm de acum încolo.

Chronicles: On Our Troubled Times abordează o gamă mai largă de subiecte decât în Capital, de la Barack Obama la criza migrației, și comprimă aici cele mai bune scrieri ale autorului din ultimii 10 ani.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *