The Small Backs of Children #93

The Small Backs of Children

“You must picture your image of Eastern Europe. In your mind’s eye. Whatever that image is. However it came to you. Winter. That white …

One winter night when she is no longer a child, the girl walks outside, her shoes against show, her arms cradling a self, her back to a house not her own but some other.”

Într-un sat distrus de război din Europa de Est un fotograf american surprinde o imagine cutremurătoare: o fetiță care se îndreaptă spre obiectiv, fugind de explozia care a înghițit casa și familia ei.

 

Fotografia a fost foarte apreciată și a primit numeroase premii, devenind un simbol pentru milioane de oameni care au trăit povești asemănătoare. Însă, pentru o scriitoare, prietena cea mai bună a fotografului,  fotografia a devenit o obosesie, o reinterpretare a dramei pe care a trăit-o și ea. Scriitoarea se apropie de fetița din fotografie, își dorește să descopere mai mult despre ea, să o aibă aproape și să o poată salva de soarta prea nedreaptă care i s-a pregătit.

În timp ce aceasta intră într-o depresie cu tendințe suicidale, soțul ei cu ajutorul unui grup de prieteni își propun să caute fetița necunoscută și să o aducă în Statele Unite. Pe măsură ce planul lor se dezvoltă, tot ceea ce știm despre această poveste intră sub semnul întrebării:

Ce își dorește scriitoare cu adevărat? Cine controlează acțiunea? Și ce se va întâmpla atunci când estul și vestul, lumea virtuală și cea reală se vor întâlni?

Un roman provocator, profund și complex, care ricoșează între mai multe perspective. Regăsim narațiunea la persoana întâi, a doua și a treia, care traversează Statele Unite, Europa de Est, spațiul minții și al corpului, combină adevărul și ficțiunea.

Chiar dacă numele scriitoarei nu este menționat în carte și nici ale celorlalte personaje, este clar că Lidia Yuknavich se regăsește foarte mult în personajul scriitoarei. De altfel, în viața reală, Yuknavich a suferit de pierderea fiicei sale imediat după naștere.

Cartea The Small Backs of Children este acerbă în viziunea sa, o experiență foarte diferită de lectură și o desfășurare a evenimentelor prezentate într-un mod intens și plin de personaje cu personalitate.

audio2Încercați și  varianta audio book pentru The Small Back of Children

Alte cărți publicate de autoarea Lidia Yuknavitch:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *