The Scorpio Races

“It is the first day of November and so, today, someone will die.”

A fost odată ca niciodată o insulă la capătul lumii, unde oamenii erau izolaţi de civilizaţie, săraci şi lipsiţi de orice speranţă pentru un viitor mai bun. Ca un blestem venit asupra lor, în luna noiembrie, din mare ieşeau zeci de cai sălbatici, fioroşi, mortali, care erau imposibil de îmblânzit. Dacă se întâmpla să fii în preajma vreunuia şi încercai să fugi sau să faci orice mişcare, deveneai cu siguranţă o ţintă pentru aceştia. Singura scăpare era să stai nemişcat, să nu clipeşti, să nu respiri şi să speri că vei trece neobservat. Aceştia erau caii capaill uisce.

Cu trecerea anilor, oamenii au reuşit să îmblânzească o parte din aceşti cai, folosindu-i special pentru cursele anuale din luna noiembrie, curse sângeroase în care bărbaţii îşi riscau viaţa doar pentru a ieşi pe primul loc şi a câştiga banii care le-ar fi putut aduce libertatea şi fericirea.

Sean Kendrick este cel mai bun îmblânzitor de capaill uisce de pe insulă. În ultimii patru ani, a participat la toate cursele şi a câştigat de fiecare dată. Este un adolescent singur, fără familie, fără a fi interesat să aibă prieteni apropiaţi.

“Does anyone ask you why you stay, Sean Kendrick?” “They do.” “And why do you?” “The sky and the sand and the sea and Corr.”

Puck (Kate Connolly) şi cei doi fraţi ai fetei locuiesc singuri la marginea insulei, într-o casă din care părinţii lipsesc. Au rămas orfani când, într-un an, capaill uisce i-a omorât pe amândoi. Iar acum, din lipsa banilor, cei trei fraţi riscă să-şi piardă casa. Motiv pentru care anul acesta Puck se decide să intre în cursă şi să câştige.“There are too many people on horseback today trying to prove themselves, trying to prepare, trying to get faster. They haven’t discovered yet that it’s not the fastest who make it to race day. You only have to be the fastest of those who are left.”

Cu Maggie Stiefvater am făcut cunoştinţă citind seria The Wolves Of Mercy Falls. Ştiam deja la ce să mă aştept atunci când am pus mâna pe The Scorpio Races, însă nu m-am aşteptat să mă impresioneze atât de mult. Atât de mult, încât să o aşez frumos pe raftul meu pregătit special pentru cărţile preferate. Povestea se deschide treptat, destul de anevoios la început, însă odată ce ai reuşit să cunoşti personajele, te îndrăgosteşti pe loc de ele şi nu mai poţi lăsa cartea din mână. Pentru mine, a doua jumătate a cărţii a fost copleşitoare, emoţionantă şi a reuşit să compenseze cumva prima parte, în care lucrurile păreau să stagneze. Cartea cere răbdare şi interes de la cititor, dar şi aduce satisfacţie şi plăcerea unei lecturi de calitate.

Iar pentru fanii autoarei, o supriză placută: cartea va fi ecranizată in 2015 de către Warner Bros/ KatzSmith Productions.

http://www.youtube.com/watch?v=tojCn2Y41ig&feature=player_embeddedзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *